Centru zonal de pregătire și antrenament pentru pompieri

Peste 3.500 de pompieri salvatori își vor îmbunătăți și testa, anual, tehnicile utilizate în misiuni, în cele 9 centre de pregătire și antrenament operaționalizate la nivel național.

Unul dintre centre se află în județul Hunedoara și a fost deschis chiar de inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, colonel ing. Daniel Dragne. Centrul zonal de pregătire și antrenament destinat pompierilor hunedoreni are toate facilitățile pentru  parcurgerea optimă a etapelor teoretice și practice specifice misiunilor de stingere a incendiilor.

Prin intermediul centrelor de pregătire existente în șapte județele din țară (Dolj, Hunedoara, Iași, Bihor, Suceava, Constanța și Dâmbovița), la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă ‘Pavel Zăgănescu’ Boldești și Centrul Național de Perfecționare a Pregătirii în Managementul Situațiilor de Urgență — Boldești, salvatorii se vor antrena pe diferite tactici de lucru, menite să le testeze și să le îmbunătățească procedurile de intervenție la incendiu, pe timpul misiunilor de căutare — salvare urbană, descarcerare și asistență medical de urgență, scufundare și salvare din medii acvatice, asanare pirotehnică și misiuni CBRN.

Unul dintre cele 14 module de pregătire va fi destinat exclusiv persoanelor înscrise în programul de voluntariat, lansat de IGSU anul trecut.

[slideshow_deploy id=’13835′]