Criminalul din Balomir a fost condamnat la peste 25 de ani de închisoare

Ovidiu Dănuț Drîngă a fost învinuit de omor calificat și va sta după gratii 25 de ani și opt luni. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. Bărbatul a ucis cu sânge rece două surori din localitatea Balomir, pentru a spune unde își țin economiile.

Dubla crimă care a îngrozit Țara Hațegului a avut loc la începutul anului 2016, iar suspectul a fost prins la scurt timp și a recunoscut că le-a ucis pe cele două surori pentru a le jefui. Ovidiu Dănuț Drîngă (28 de ani) a intrat în toiul nopții peste cele două bătrâne țintuite la pat și le-a bătut cu sălbăticie. Procurorii au stabilit că a tăbărât pe femei cu pumnii și picioarele până când nu au mai răsuflat, ca mai apoi să fure economiile victimelor, adică 10.000 lei. ”În noaptea de 19/20 ianuarie 2016, pe fondul unor probleme de natură financiară existente la sfârşitul anului 2015, cunoscând faptul că victimele L. Elena şi L. Augustina erau infirme, având grad de handicap neuromotor accentuat, dar şi din faptul că acestea deţin sume mari de bani în locuinţa lor, provenind din pensii, inculpatul Ovidiu Drîngă Dănuţ a luat decizia de a pătrunde în locuinţa acestora şi de a sustrage bani pentru a-şi achita datoriile şi pentru a cumpăra cadouri concubinei sale, de ziua ei de naştere din data de 20 ianuarie, respectiv un inel de logodnă pentru că intenţiona să se căsătorească cu ea”, se precizează în dosarul instrumentat de procurori.

Drîngă a fost trimis în judecată în luna aprilie 2016 și după un an de zile de proces, magistrații Tribunalului Hunedoara l-au condamnat la 24 de ani închisoare şi 5  ani interzicerea unor drepturi. Judecătorii au adăugat un spor de 1 an şi 8 luni, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 25 ani şi 8  luni închisoare.

[slideshow_deploy id=’13835′]



« (Știre anterioară)