Studii pentru termocentrala Mintia

 

Dacă situația în cazul termocentralei de la Paroșeni s-a mai limpezit, nu același lucru se poate spune și de termocentrala de la Mintia. Complexul Energetic Hunedoara a pierdut prima fază a procesului cu Garda de Mediu, care a dispus suspendarea activității. În acest caz, Viorel Stancu, directorul general al CEH nu mai este la fel de optimist.

“La termocentrala Mintia este un pic mai greu, dar sperăm că odată cu implementarea acestui SIEG să putem demonstra că vom face investițiile de mediu șI sperăm într-o soluție favorabilă și în acest proces”, a mai spus sursa citată.

 

Conducerea CEH susține că sunt anumiți pași de urmat pentru accesarea ajutorului de stat de tip SIEG.

 

“În momentul de față este trimis spre analiză. Acest SIEG a constat în niște lămuriri cerute de Comisia Europeană, au transmis niște întrebări la care noi am dat niște răspunsuri, sperăm noi lămuritoare pentru Comisia Europeană. În perioada următoare ar trebui să trimitem notificarea pentru acest ajutor de stat și  sperăm să ne ajute, inclusiv, în proces cu Garda de Mediu”, a mai spus directorul general al CEH.

Dacă CEH pierde procesul cu Garda de Mediu, termocentrala Mintia va trebui să îșI suspende activitatea, lucru care duce și la pierderea serviciilor de sistem.

[slideshow_deploy id=’36591′]