Amânare după amânare în dosarele mamelor care și-au ucis pruncii

Două tinere din Valea Jiului sunt trimise în judecată pentru că și-au ucis copiii la naștere, însă ambele au scăpat de închisoare în prima instanță.

Procurorii au atacat sentințele instanțelor de fond și dosarele au ajuns pe rolul Curții de Apel Alba Iulia, însă magistrații nu pot ajunge la o soluție pentru că lipsesc două expertize cruciale. Ambele mame acuzate de pruncucidere au scăpat de închisoare după ce au prezentat în instanță rapoarte medico-legale prin care arătau că nu au avut discernământ la  comiterea faptei. Cele două tinere, una din Lupeni și cealaltă din Petroșani, n-au scăpat însă pe deplin de răspundere, pentru că procurorii au în ambele cazuri rapoarte contradictorii. Prin urmare au cerut ca Institutul Național de Medicină Legală să se pronunțe cu privire la expertizele psihiatrice efectuate de inculpate. Răspunsul INML întârzie însă, astfel că instanța de apel se vede nevoită să reia judecata din toamnă, după vacanța judecătorească. Cele două tinere, Arabela Saran și Simona Andreea Papp și-au ucis bebelușii imediat după ce au născut. Maria Arabela Șaran și-a aruncat nou-născutul la un tomberon de gunoi, iar pruncul a avut parte de o moarte violentă, au stabilit legiștii.

Practic, nou-născutul a murit înghețat. Simona Andreea Papp și-a sufocat pruncul imediat după naștere și i-a aruncat trupul în Jiul de Vest. Femeia a primit doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare după ce încadrarea juridică a faptei a fost schimbată din infracţiunea de omor calificat comis asupra unui membru de familie în infracţiunea de uciderea nou născutului săvârşită de către mamă.

[slideshow_deploy id=’36590′]