Românii ar putea avea o nouă minivacanță. Weekend prelungit de Sfânta Maria

Românii s-ar putea bucura de o nouă minivacanță, în ceel mai scurt timp, dacă guvernul Tudose va adopta măsura potrivit căreia weekend-ul dinaintea sărbătorii Adormirea Maicii Domnului să fie prelungit.

Pe data de 15 august românii beneficiază de o zi liberă cu ocazia Adormirii Maicii Domnului, însă cum sărbătoarea va pica într-o zi de marți, cel mai probabil guvernul va decide să acorde zi liberă pentru bugetari și luni, astfel că românii ar putea avea parte de o nouă minivacanță.

Adormirea Maicii Domnului este următoarea zi nelucrătoare de sărbătoare legală în care salariații, indiferent că lucrează la stat sau la privat, trebuie să primească liber de la serviciu, potrivit prevederilor Codului muncii.

Sărbătoarea pică în acest an într-o zi de marți și este de așteptat ca guvernul să decidă, așa cum s-a întâmplat și de Ziua Copilului și de Rusalii, să se acorde zi liberă și pe 14 august, ziua de luni de după weekend.
Bugetarii ar avea astfel parte de o minivacanță de patru zile, iar angajații din sectorul privat ar putea lua o decizie similar cu Ziua Copilului și de Rusalii lului, să se acorde zi liberă și pe 14 august, ziua de luni de după weekend.
 evz.ro
[slideshow_deploy id=’19661′]