Percheziții la mafia fierului vechi  

Printre suspecți se află administratorii mai multor societăți comerciale din cinci județe, printre acestea fiind și firme din Hunedoara. Acțiunea este derulată de polițiștii din Mehedinți într-un dosar în care patru persoane sunt bănuite că au prejudiciat bugetul de stat cu aproape 300.000 de lei.
Imagini pentru Percheziții la mafia fierului vechi
„Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți efectuează 4 percheziții domiciliare într-o cauză în care se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, în domeniul colectării deșeurilor feroase.
Din cercetări a reieșit că, în perioada 2011-2012, administratorul unei societăți comerciale ar fi înregistrat în evidențele contabile achiziții nereale de mărfuri pentru a justifica livrări fictive către 8 firme din Hunedoara, Mehedinți, Timiș, Dolj și Gorj.
Prin declararea de livrări fictive, cel în cauză i-ar fi sprijinit pe administratorii celor 8 firme să se sustragă de la îndeplinirea obligațiilor fiscale”, au arătat anchetatorii într-un comunicat al IGPR.
Suspecții s-au sustras astfel plății către buget consolidat al statului prin neplata impozitului pe profit și a taxei de mediu. Cercetările sunt continuate, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți.
[slideshow_deploy id=’27028′]