Ajutor de la Guvern pentru aprovizionarea minelor

Ministrul Energiei, Toma Petcu, le promite minerilor din Valea Jiului că Guvernul va oferi sprijin financiar pentru aprovizionarea unităților miniere. Promisiunea vine în urma tragediei care a îndoliat Valea Jiului.

„Am vrut să-mi povestească și mie care a fost evoluția accidentului, cum s-a întâmplat și care consideră ei că au fost cauzele. Am înțeles că a fost un gol în tavan, care nu a putut fi apreciat și nu se știa ce se putea întâmpla, un gol care, mă rog, în asemenea lucruri pot să apară prăbușiri. Se pare că sistemul de susținere la grinzi a rezistat, însă la stâlpi ar fi niște probleme, spun ei, și din cauza aceasta stâlpii s-au micșorat de la 2.10 au cedat undeva la 1.80 și acolo se pare că va fi o problemă. În maximum două săptămâni vor veni 200 de astfel de stâlpi noi de susținere”, a spus ministrul Energiei, Toma Petcu după discuția avută cu cei 8 mineri.

 

Problemele de la Complexul Energetic Hunedoara sunt vechi. Nu este o noutate pentru nimeni faptul că minerii lucrează în condiții extrem de dure, însă până acum toată lumea a închis ochii, iar de vină este situația companiei de stat.

„Este o companie de stat și este obligată să aibă o procedură transparentă de achiziție. Repet, datorită situației companiei, la licitații nu se prezenta nimeni. Au fost trei proceduri de licitație unde nu a mai venit nimeni și practic nu au avut de unde să cumpere. Cu stâlpii, s-a reușit o înțelegere cu o societate care va aduce stâlpi noi, cu condiția ca banii să fie plătiți la momentul livrării. Avem banii pentru acești 200 de stâlpi. Ulterior, prin livrări succesive și plăți în același timp, compania să se recredibilizeze pe piața de achiziții și să putem cumpăra toate echipamentele și materialele necesare”, a mai spus sursa citată

[slideshow_deploy id=’13835′]