Peste 30.000 de lei pentru disponibilizații de la CEH

Până la finalul anului 496 de persoane de la Complexul Energetic Hunedoara își vor pierde locurile de muncă. Disponibilizații vor beneficia de salarii compensatorii a căror valoare este egală cu cea a celor de la Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului.

 

“Suma de plecare va fi identică cu cea de la Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului. 31.250 aproximativ, sumă netă, iar veniturile de completare sunt trecute în OUG 36, în funcție de vechimea în muncă”,  a spus Viorel Stancu, directorul general al CEH.

Pensionabilii de la Complexul Energetic Hunedoara pleacă fără disponibilizări, cel puțin la nivel declarativ. În anii anteriori s-a constatat că mulți dintre cei care îndeplineau condițiile de pensie așteptau să plece cu sumele compensatorii. Anul acesta nu mai este valabil acest lucru.

 

“Nu vor beneficia de disponibilizări persoane cărora li s-au emis dosare de pensie sau care au dosarul depus la Casa de Pensii, pentru că data ieșirii la pensie este data acceptării dosarului. Când îi va veni decizia, chiar dacă mai lucrează o lună sau trei, data ieșirii la pensie  va fi, dacă și-a depus dosarul la 1 octombrie, 1 octombrie. Nu pot să disponibilizez o pensie care este la pensie. Mai sunt câteva persoane care au decizii de pensie, dar marea majoritate au plecat. Mai avem undeva la 15-20 de persoane care și-au depus dosarele  și care încă mai sunt în activitate”,  a declarat Viorel Stancu, directorul general al CEH.

[slideshow_deploy id=’27028′]



(Următoarea știre) »