Hunedoreni, urmăriți prin GPS…deszăpezirea

Reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara iau în calcul montarea unor sisteme de tip GPS pe mașinile de deszăpezire. În ultimii doi ani, toți hunedorenii care aveau acces la internet puteau afla unde se află mașinile de deszăpezire, însă între timp proiectul a fost abandonat. Acum revine în discuție această modalitate de urmărire a mașinilor de deszăpezire prin GPS.

„Stiu că în iarna 2015-2016 a funcționat pe site-ul consiliului județean un link unde se putea consulta – nu în timp real, ci la o diferență de cca o jumătate de oră – poziția mașinilor de deszăpezire. Aș dori să știu dacă va mai putea fi pus în funcțiune și, eventual, el se poate și îmbunătăți, ca această consultare să fie în timp real. Deci doresc să știu de ce nu mai funcționează sau, dacă va funcționa pentru această iarnă, solicitarea este să se îmbunătățească și să poată funcționa în timp real, astfel încât să poată fi consultat de pe telefonul mobil sau laptop, care este situația și unde sunt mașinile de deszăpezire”,  a spus consilierul județean Marius Antal.

Președintele CJH, Mircea Bobora apreciază inițiativa ca fiind una benefică, astfel că angajații din subordinea instituției au trasată sarcina de a realiza această aplicație.

“Mie mi se pare eficientă propunerea, mai ales că poți să eviți o serie de aglomerări create din necunoașterea situației. Doamna director tehnic, să punem în funcție link-ul acesta!”,  a spus Mircea Bobora, președintele Consiliului Județean Hunedoara.

O astfel de aplicație a fost implementată în sezonul de iarnă 2015-2016 pe mandatul lui Adrian David. Cheltuirea justificată a banilor de la buget pentru întreținerea drumurilor pe timp de iarnă, dar și informarea în timp real a conducătorilor auto – aceastea au fost principalele motive ce i-au determinat, la acel moment, pe șefii consiliului județean să pretindă dotări suplimentare de la firmele care se vor ocupa de deszăpezirea din județ.

[slideshow_deploy id=’20328′]