Programe pentru dezvoltarea de afaceri

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat susține că anul acesta sunt disponibile mai multe programe de finanțare pentru viitorii antreprenori. Astfel, cei care vor să pornească o afacere au la dispoziție mai multe variante.

“Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat aplică strategia și programul de guvernare în domeniile întreprinderilor mici și mijlocii, mediului de afaceri, comerțului, antreprenoriatului și investițiilot străine, în concordanță cu cerințele economiei de piață și pentru stimularea inițiativei operatorilor economici. În acest sens, în acest an, pentru sprijinirea antreprenorilor au fost bugetate următoarele programe naționale: Programul național multianual pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul femeilor din sectorul întreprinderilor mici lși mijlocii, Programul național multianual pentru susținerea meșteșugurilor și artizanatului, Programul de dezvoltare a activităților de comercializare a produselor și serviciilor de piață, Programul UNCTAD/EMPRETEC – România pentru sprijinirea dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii, Programul pentru organizarea Târgului Întreprinderilor Mici și Mijlocii, Programul național multianual de microindustrializare, Programul pentru stimularea înființării întreprinderilor mici și mijlocii “Start-up Nation – România””, arată Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, într-un răspuns oferit deputatului PSD, Ilie Toma.

Cel mai mediatizat program pentru antreprenori este Start-up România. Programul are un buget de două miliarde de lei.

“Referitor la Programul Start-up Nation România, vă comunicăm faptul că, schema de ajutor ed minimis este valabilă până la 31 decembrie 2020, plățile în cadrul schemei de minimis vor fi efectuate până la 31 decembrie 2021. Bugetul alocat schemei de minimis pentru anul bugetar 2017, aprobat prin Legea nr. 6/201 a Bugetului de stat pentru anul 2017 este de 1.713.798.000 lei. Bugetul estimativ a schemei de minimis pentru anii 2018, 2019 și 2020 este de 2.000.000.000 lei/ anual. Finanțarea în cadrul prezentei scheme de minimis se face din fonduri de la bugetul de stat și fonduri europene”, mai arată ministerul de resort.

[slideshow_deploy id=’27126′]



« (Știre anterioară)
(Următoarea știre) »