Adrian Avram, o viață întreagă dedicată salvării semenilor

Pompierii militari din Valea Jiului pierd un adevărat profesionist după retragerea din activitate a celui care a condus ani la rând Detașamentul Petroșani, Gărzii de Intervenție Lupeni și a celei din Baru Mare.

În întreaga sa activitate de pompier, Adrian Avram a coordonat sau participat la sute de misiuni de salvare ori stingere a incendiilor. Mii de oameni au avut nevoie de ajutorul său și al colegilor lui iar alte câteva sute îi mulțumesc și acum pentru că le-a fost salvată agoniseala sau chiar viața. Ofițerul Adrian Avram s-a remarcat prin acțiunile sale de salvare și în afara misiunilor militare. Se întâmpla în primăvara anului trecut. Avram era în zi liberă și venea de la un meci de fotbal. A văzut o tânără pe marginea drumului care-i făcea semne disperate să oprească. Aceasta i-a spus printre lacrimi că tatăl ei moare și i-a cerut ajutorul. Victima încă se afla la volanul mașinii, făcuse un stop cardiac. Pompierul a constatat că nu respiră și i-a cerut tinerei să cheme ajutoare prin 112, atât un echipaj SMURD cât și unul SAJ cu medic. Șeful pompierilor din Valea Jiului a început manevrele de resuscitare chiar acolo în mașina victimei, pe scaunul șoferului.

”Ori că eram în timpul serviciului sau în timpul liber e același lucru. Nu cred că este un motiv de laudă. Toată lumea trebuie să procedeze la fel, avem obligația de a interveni și este normal să ajuți pe cineva în nevoie. De aceea nu consider că trebuie să spun ceva, să se mediatizeze cazul”, spunea Adrian Avram. Militarul a sperat până în ultima clipă la un miracol și chiar a reușit să-i repornească inima. Din păcate inima bărbatului a cedat o zi mai târziu. Respectat de colegi și de superiori, dovadă că Avram a fost trimis să conducă o perioadă chiar și ”unitatea” din capitala județului, pompierul va rămâne și din postura de ”rezervist” alături de detașamentul în care a învățat meserie și pe care l-a condus cu succes ani la rând. Lt. Col. Adrian Avram a predat astăzi o echipă de pompieri profesionistă și un detașament gata oricând să-și riște viața pentru semeni.

Comandantul Detașamentului de la Petroșani a fost decorat, în cadrul unei ceremonii, de inspectorul fel al ISU Hunedoara, locotenent colonelul Viorel Demean. A fost un moment ales de Avram, pentru a ieși la pensie și, cu acest prilej a primit Emblema de merit Rezervist de Onoare clasa a III-a.

[slideshow_deploy id=’17636′]