Centru regional de pregătire a pompierilor și la Hunedoara

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă înfiinţează în următorii ani o reţea de centre regionale de pregătire specializată a personalului operativ, investiţia urmând să fie realizată printr-un proiect în valoare de 40 de milioane de euro. Printre cele șapte regiuni alese se află și județul Hunedoara.

„Acum avem un proiect major pe care îl vom derula, în valoare de 40 de milioane de euro, care va fi dedicat acumulării de competenţe pentru personalul operativ, pe de o parte, dar şi creării unei reţele de centre regionale de pregătire dedicată şi specializată pentru asigurarea specialităţii lor, fie că vorbim de CBRN, de alpinişti de intervenţie, scafandri, paramedici, pompieri” au precizat reprezentanții Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Prim-adjunctul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, colonelul Cristian Radu spune că în centrele regionale de pregătire se vor pregăti salvatori pentru toate situațiile  de urgență.

„Activitatea noastră presupune atât misiuni de căutare-salvare din mediul acvatic, şi avem scafandri de intervenţie, avem şi autospeciale de intervenţie în fiecare subunitate subordonată, de asemenea avem alpinişti de intervenţie, avem paramedici sau resursele destinate pentru misiuni CBRN, unde România stă bine, dar vom continua să dezvoltăm această facilitate. Avem acum 32 de echipaje de prelevare, transport, depozitare şi analiză a probelor de apă, aer, sol, din punct de vedere al contaminării chimice. Deci toate aceste specialităţi vor fi acoperite prin aceste centre de pregătire, care presupun atât construcţii, cât şi personal formator specializat în asigurarea acestor pregătiri”, a spus colonelul Cristian Radu.

[slideshow_deploy id=’24093′]