Aproape 1000 de hunedoreni au fost diagnosticați cu infecții respiratorii

Statistica se referă la perioada 29 ianuarie – 4 februarie a.c., iar numărul infecţiilor acute respiratorii înregistrate pe teritoriul judeţului Hunedoara a fost de 974 de cazuri.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Hunedoara, din totalul de aproape 1000 de cazuri, 497 au fost pneumonii. „Până la această ora au fost înregistrate 2 cazuri confirmate de gripă (1 caz gripă AH1 N1- persoană de 62 ani care a decedat și 1 persoană de 76 de ani – gripa tip B). Ambii pacienți nu au fost vaccinați împotriva gripei, iar în cazul altor cinci bolnavi s-au trimis probe la Institutul Cantacuzino Bucureşti pentru confirmare”, spun reprezentanții DSP Hunedoara. Potrivit acestora au fost vaccinate 21.637 persoane cu vaccin gripal trivalent sezonier .

„Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Hunedoara comunică tuturor cabinetelor de medicină de familie din județ că Ministerul Sănătăţii face un apel către medicii de familie să continue vaccinarea antigripală”, mai spune sursa citată. Locuitorii județului sunt sfătuiți să se vaccineze împotriva gripei dat fiind faptul că sezonul de gripă ar putea să țină până în primăvară.

„Există argumente pentru continuarea vaccinării antigripale, având în vedere evoluţia circulaţiei virusurilor gripale şi posibilitatea ca actualul sezon de gripă să se prelungească până la primăvară”, a declarat preşedintele Asociaţiei Române de Microbiologie, Alexandru Rafila. Vaccinarea se poate realiza pe toată durata sezonului gripal iar imunitatea durează cel mult 1 an.

[slideshow_deploy id=’24093′]