Bazinul de înot de la Petroșani rebotezat de astăzi cu numele sportivului Marius Avram Iancu

Începând de astăzi, Bazinul didactic de înot de la Petroșani, poartă numele sportivului temerar Marius Avram Iancu, românul care a reușit, în ultimii ani câteva performanțe remarcabile în domeniul înotului și nu numai. Avram Iancu se numără printre foarte puținii români care au traversat înot Canalul Mânecii, fiind primul care a reușit această performanță fără costum de protecție, și tot de numele său se leagă performanța parcurgerii înot a fluviului Dunărea, de la izvoare și pănă la gura de vărsare în Marea Neagră, peformanță înregistrată anul trecut.

Toate aceste performanțe au determinat autoritățile publice de la Petroșani să-i confere lui Marius Avram Iancu, bibliotecar la Biblioteca municipală din Petroșani, titlul de ”Cetățean de onoare” al municipiului. Mai mult, pentru performanețele acestuia în domeniul înotului, începând de astăzi, Bazinul didactic de înot de la Petroșani (singurul de acest fel din Valea Jiului) poartă numele lui Marius Avram Iancu.

Ceremonia de ”botez” a fost oficiată astăzi, în prezența sportivului Marius Avram Iancu și a primarului muncipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi. Împreună, aceștia au dezvelit placa pe care se află înscrisă noua denumire a Bazinului Didactic de Înot ”Marius Avram Iancu” de la Petroșani. ”Ceea ce a făcut Marius Avram Iancu pentru întreaga comunitate a Petroşaniului, a Văii Jiului, judeţului, dar şi pentru România s-a concretizat în derularea unor eforturi sportive senzaționale, iar faptul că temerarul nostru sportiv ne-a reprezentat orașul cu cinste și cu onoare în toate acțiunile sale, este pentru noi toți o mare bucurie. Îmi doresc ca Petroșaniul și Valea Jiului, în general, să aibă cât mai mulți oameni precum este Marius și, de aceea, pentru că el este un model demn de urmat și demn de apreciat, am decis, împreună cu Consiliul local, ca începând de astăzi, bazinul didactic de înot să poarte, cu mândrie, numele lui AVRAM IANCU-MARIUS”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

La rândul său, Marius Avram Iancu s-a declarat onorat de această nouă dovadă de apreciere a muncii sale de către comunitatea Petroșaniului. ”Sunt onorat și de calitatea mea de Cetățean de onoare al Petroșaniului și bineînțeles, de faptul că acest frumos bazin de înot poartă numele meu. Voi căuta să mă ridic și în continuare, prin toată activitatea mea, la nivelul onoarei care mi-a fost făcută astăzi. Apreciez cu atât mai mult acest gest cu cât Bazinul de înot de la Petroșani constituie una dintre cele mai importante baze de pregătire pentru mine și cred că este un obiectiv didactic de mare valoare pentru toți cei care iubesc și practică înotul”, a declarat Marius Avram Iancu.

Tot astăzi, în cadrul ceremoniei de la Bazinul didactic de înot de la Petroșani, Avram Iancu a anunțat și provocarea sportivă pe care și-a asumat-o pentru acest an. Acesta a informat că  a luat decizia de a participa, în primăvară, la ultramaratonul de la Polul Nord, cunoscut sub numele de „Arctic 6633 Ultra”, subiect pe care-l vom trata într-un alt articol de presă.

[slideshow_deploy id=’27028′]