Descinderi la evazioniști

Mai bine de 100 de percheziții au fost derulate de polițiști, într-un dosar de evaziune cu un prejudiciu de 2 milioane de euro. Printre locațiile vizate de anchetatori s-ar fi aflat și firme cu activitate în Valea Jiului.

Poliţiştii din Arad, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, au efectuat peste 100 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în 16 judeţe, în cadrul unui dosar penal de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de 2 milioane de euro. Nu mai puțin de 27 de persoane au primit mandate de aducere și vor trebui să stea de vorbă cu anchetatorii. „La data de 22 februarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Tribunalul Arad, efectuează 101 percheziţii.

Percheziţiile sunt efectuate în Bucureşti şi în judeţele Arad, Hunedoara, Timiş, Gorj, Giurgiu, Mehedinţi, Iaşi, Galaţi, Olt, Argeş, Cluj, Ilfov, Tulcea, Dolj, Sălaj şi Caraş – Severin, în cadrul unui dosar penal ce are ca obiect săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală”, se preciza într-un comunicat al IGPR.

Ancheta este derulată de polițiștii din Arad, dar iau parte şi poliţişti specializaţi în investigarea criminalităţii economice din IPJ Hunedoara. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 2 milioane de euro. La activităţi au participat şi luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, precum şi de la Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale – I.G.P.R.

[slideshow_deploy id=’27126′]