Temperaturi de până la 20 de grade în weekend. Prognoza pe trei zile

Vreme excelentă în weekend! Meteorologii spun că va fi unul cu temperaturi foarte ridicate. Maximele vor fi de până la 20 de grade.

Astăzi vremea se va menţine caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi pe arii restrânse ploi slabe, de scurtă durată în regiunile estice, sud-estice şi centrale, iar spre seară şi în cele nordice. La munte, îndeosebi în nordul Carpaţilor Orientali, se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în special pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 7 şi 15 grade. Cu precădere dimineaţa, în zonele joase de relief, pe arii restrânse se va semnala ceaţă.

În Capitală, dimineaţa 3…4 grade. Pe parcusrul zilei vremea se va menţine caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 14 grade. Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă.

Sâmbătă, valorile termice vor fi mai ridicate decât vineri, astfel încât în cea mai mare parte a țării, vremea va deveni deosebit de caldă pentru această dată. Temperaturile maxime se vor situa între 8 grade în depresiuni și 18 grade la Giurgiu. Cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi slabe, local în jumătatea vestică a teritoriului și izolat în rest. La munte, la peste 1500 m, trecător mai pot fi precipitații și sub formă de lapoviță sau ninsoare. Vântul va avea unele intensificări pe crestele montane. Vor fi condiții de ceață, dimineața, în zonele joase de relief, în special din sud și sud-est.

În Capitală, vremea va deveni deosebit de caldă pentru această dată. 2-4 grade dimineata şi 16-17 grade la amiază. Dimineața vor fi condiții de ceață.

Duminică, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 și 19 grade, cu cele mai mari valori în sud. În regiunile intracarpatice și la munte, cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua, iar pe crestele montane vor fi posibile și precipitații sub formă de ninsoare. În restul teritoriului, cerul va avea înnorări trecătoare. Dimineața, cu precădere în zonele joase din sudul și estul țării, local va fi ceață.

În Bucureşti, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă. 3-4 grade dimineaţa şi 17-18 grade la amiază. Cerul va avea înnorări temporare.

realitatea.net

[slideshow_deploy id=’17636′]