Stația de tratare de la Valea de Pești vizitată de copii în cadrul programului ”Școala Alfel”

Reprezentanți ai mai multor instituții școlare au ales ca, pentru derularea uneia din lecțiile prevăzute în programul ”Școala Altfel” să viziteze stațiile de captare și tratare a apei, operate de Apa Serv valea Jiului sau Stația de epurare a apelo uzate de la Dănuțoni, aflată în subordinea Apa Serv Valea Jiului.

Zilele acestea, mai multe grupuri de elevi de la unităţile de învăţământ din Valea Jiului, au efectuat vizite la obiectivele societăţii Apa Serv Valea Jiului Petroşani. Astfel, ieri dimineaţă, un grup de de elevi de la Şcoala Gimnazială “Sf. Varvara ” din Aninoasa au vizitat Staţia de Tratare a Apei de la Valea de Peşti.

La staţie, şeful staţiei, inginerul Silviu Gângu, împreună cu specialiştii Apa Serv, i-au condus pe elevi prin toate modulele stației și le-au explicat întreg procesul de tratare a apei, de la intrarea și până la ieșirea din stație. Oaspeții au vizitat decantorul lamelar, sala pompelor și sala filtrelor, unde au asistat la procesul de spălare al acestora. La laboratorul de analize au asistat la modul cum se efectuează analizele apei.

Specialiştii Apa Serv le-au explicat, pe înţelesul elevilor, ce se întâmplă cu apa din momentul în care este captată ca apă brută şi până când este trimisă, ca apă potabilă, spre robinetele din casele lor.

La final elevii au primit diplome de participare, după ce au făcut o recapitulare a cunoştiinţelor accumulate în cadrul acestei vizite.

 

[slideshow_deploy id=’17636′]



« (Știre anterioară)