ZILE LIBERE 2018: De Paște, românii se vor bucura de o minivacanță de 4 zile

Din acest an, românii au mai multe zile libere de Paşte. Vinerea Mare, ultima zi de vineri înaintea Paștelui, a devenit zi de sărbătoare legală în care nu se lucrează, potrivit unui act normativ intrat în luna martie a anului curent în vigoare. Așadar, salariații se vor bucura, pentru prima oară, de timp liber în Vinerea Mare începând din acest an și vor beneficia de o minivacanță de patru zile: Vinerea Mare, Sâmbătă Mare, prima zi de Paşte – dumincă şi a doua zi de Paşte – luni.

Legea nr.64/2018 pentru completarea alin. (1) al art. 139 din Legea nr. 53/2003 – Codul Muncii, care prevede adăugarea unei noi zile de sărbătoare legală și nelucrătoare în lista celor deja existente în Codul Muncii, a fost publicată marți în Monitorul Oficial și a intrat deja în vigoare.

Practic, acest act normativ a modificat lista zilelor de sărbătoare legală în care nu se lucrează. Mai exact, prin adăugarea Vinerii Mari, ultima zi de vineri înaintea Paștelui, la lista sărbătorilor nelucrătoare, aceasta numără de-acum nu mai puțin de 15 astfel de zile.

ziarulunirea.ro

[slideshow_deploy id=’27028′]