Concurs pentru liceeni organizat de ITM Hunedoara

Liceenii de la două unități școlare din Valea Jiului și-au dovedit priceperea în competiția lansată de inspectorii de muncă.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara desfăşoară periodic acţiuni de învăţare a deprinderilor de securitate şi sănătate în muncă în cadrul programului ‘Valenţe culturale’. În acest an ITM Hunedoara a desfăşurat o acţiunea în colaborare cu Colegiul Tehnic Transilvania Deva organizând un concurs judeţean cu tema: ‘Ştiu şi aplic – Securitatea şi sănătatea în muncă se deprinde de pe băncile şcolii!’

„Obiectivele imediate şi pe termen lung sunt de a educa tânăra generaţie încă de pe băncile şcolii cu privire la importanţa unui mediu de muncă sănătos şi sigur şi de creare a unei culturi complete de prevenire a riscurilor profesionale la intrarea pe piaţa muncii. (…) Prima parte a acţiunii s-a desfăşurat la finalul lunii martie derulându-se faza judeţeană, concursul astfel realizat se constituie ca o adevărată Olimpiadă de securitate şi sănătate în muncă, urmând ca în perioada 18 mai- 20 mai 2018 să se desfăşoare faza naţională la Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi Iaşi”, declară reprezentanții ITM Hunedoara.

Prima etapă a concursului s-a derulat la nivel judeţean pe trei secţiuni fiind implicaţi pe lângă reprezentanţii ITM Hunedoara, cadre didactice dar şi elevii de liceu. La secţiunea Licee tehnologice ciclul inferior : Locul întâi: Colegiul Tehnic Transilvania Deva, locul al doilea Colegiul Tehnic Mihai Viteazu Vulcan, locul al treilea Liceul Tehnologic Nicolaus Olahus Orăştie.

La secţiunea Licee tehnologice ciclul superior : Locul întâi: Colegiul Tehnic Transilvania Deva, locul al doilea Colegiul Economic Hermes Petroşani, locul al treilea Liceul Tehnologic Retezat Uricani.

La secţiunea învăţământ profesional: Locul întâi: Colegiul Tehnic Transilvania Deva, locul al doilea Liceul Tehnologic Nicolaus Olahus Orăştie, locul al treilea Colegiul Tehnic Mihai Viteazu Vulcan.

Câştigătorii locului întâi de la fiecare din cele cinci secţiuni vor participa la etapa naţională care se va desfăşura la Iaşi în perioada 26-28 mai 2017.

[slideshow_deploy id=’19661′]