Mai aproape de natură

Vineri 18 mai 2018 , la Școala Gimnazială I. D. Sîrbu Petrila s-a desfășurat etapa regională a concursului ,, Mai aproape de natură”, încă o activitate care contribuie la educarea eco- gândirii creative.


Ţinând cont de acţiunile necugetate ale oamenilor asupra mediului s-au desfăşurat activităţi cât mai plăcute cu elevii în mijlocul naturii pentru a putea înţelege mai bine importanţa naturii, sustenabilitatea ei, dar şi frumuseţea ei.

Astfel elevii au realizat desene și mesaje pe asfalt, acțiuni de plantare, colectare a deșeurilor și transformarea acestora în obiecte de artă, care au avut un impact pozitiv privind sustenabilitatea mediului asupra comunității
Prin activiţăţile acestui concurs s-a realizat o conştientizare şi sensibilizare a atitudinii fiecărui copil faţă de mediu.
Cadrele didactice, elevii și părinții au participat la Simpozionul ,,Educație pentru un mediu sustenabil” , care a oferit oportunitatea de a se ilustra experienţe proprii, exemple de bună practică, motivându-i şi pe unii, şi pe alţii să participe la acţiunile de voluntariat menite să continuie activităţile de protejare a mediului.


Consilier educativ,
Prof. Gheban Liliana

[slideshow_deploy id=’43281′]