Expoziţii la Castelul Corvinilor

Evenimentul este organizat de municipalitatea Hunedoara,Castelul Corvinilor, Consiliul Județean  Maramureș și Asociația Millennium și are loc duminică, 10 iunie,în Sufrageria Bethlen a Castelului Corvinilor. În fapt este vorba de o expoziție comună –  „SEMNELE CERIULUI” și „CONSTELAŢII  ROMÂNEŞTI  TRADIŢIONALE”.
Evenimentul este dedicat CENTENARULUI  Marii Uniri de la 1918 și Anului  European al Patrimoniului Cultural – 2018. „Expoziţia de artă fotografică „Semnele Ceriului” este un proiect  fotografic aparţinând artistului Ilie Tudorel care îşi propune să  promoveze în rândul iubitorilor de cultură din ţară şi din străinătate  cele mai importante reprezentări ale simbolisticii astrale prezente în
arhitectura tradiţională din România. „Constelaţii  Româneşti  Tradiţionale” este un proiect al Complexului  Astronomic Baia Mare început în anul 2012 şi îmbunătăţit de la an la an.  Intenţia organizatorilor a fost aceea de a descoperi ce au văzut  strămoşii noștri pe cer, diferit de constelaţiile oficiale. Pe parcursul  documentării au fost consemnate 39 de constelaţii românesti, multe  dintre ele identice cu cele recunoscute de Uniunea Astronomică  Internaţională”, spun organizatorii.
[slideshow_deploy id=’27028′]