Comunicat de presă / Conferința ”Centenarul Marii Uniri la Uricani” va avea loc pe 1 Decembrie

Centenarul Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 va fi sărbătorit în comunitatea locală a orașului Uricani. Ziua Centenarului Marii Uniri va aduce la Uricani marcarea evenimentelor istorice locale, regionale și naționale care au precedat actul Unirii precum și rolul pe care l-au avut uricănenii în făurirea României Mari, toate acestea fiind aduse în discuție în cadrul conferinței  intitulate ””CENTENARUL MARII UNIRI” – URICANI, 2018”. Cu acest prilej, la Uricani vor conferenția istorici, profesori universitari, jurnaliști, reprezentanți ai societății civile din orașul Uricani și din Valea Jiului.

De asemenea, va fi prezentată lucrarea ”Drumul Văii Jiului spre Alba Iulia”, volum realizat și prezentat de prof.univ.dr. Mircea Baron de la Univesitatea din Petroșani.

Tot în cadrul evenimentului vor fi înmânate diplome și plachete aniversare cetățenilor de onoare ai orașului Uricani și membrilor Comitetului celor 100 pentru Centenar, format din personalități ale comunității locale din orașul Uricani, în baza HCL 160/2017.

Evenimentul va avea loc, în cadrul Programului Național ”Centenar” derulat cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale, în data de 1 Decembrie 2018, începând cu ora 16,00 Casa de cultură din orașul Uricani va găzdui conferința intitulată ”CENTENARUL MARII UNIRI – URICANI, 2018”.

”Încă de pe acum lansez invitația tuturor cetățenilor din orașul Uricani să participle la acest eveniment, în cadrul căruia sărbătorim împreună Ziua Națională a României, rememorăm împreună momentul istoric de acum 100 de ani care a generat această mare sărbătoare a tuturor românilor și îi cinstim pe concitadinii noștri care au contribuit la realizarea Marii Uniri”, a declarat primarul orașului Uricani Dănuț Buhăescu.

Comitetul celor 100 pentru Centenar din orașul Uricani

[slideshow_deploy id=’36590′]