Cum a apărut Vulcanul pe site-ul oficial al filmului ”Kursk”

În aceste zile, în cinematografele din întreaga țară rulează filmul ”Kursk”, o producție franco-belgiană, regizată de  Thomas Vinterberg, bazată pe un scenariu după cartea lui Robert Moore ”A Time to Die”. Filmul, care tratează drama oamenilor care au pierit în tragedia submarinului rusesc Kursk dar mai ales a familiilor acestora, a fost filmat în diverse locații din 4 țări europene, respectiv Belgia, Norvegia, Franța și… România.

Pentru că, în site-ul oficial de promovare al acestei producții cinematogafice, locul filmărilor din România nu era inițial evidențiat, acest lucru a fost remediat la intervenția unui tânăr consilier local din municipiul Vulcan, localitate în care au fost filmate unele scene ale acestui film.

”Poate pentru unii nu contează prea mult faptul că pe site-ul oficial nu era precizat că filmul „Kursk” a fost filmat și în Vulcan. Pentru mine a contat, motiv pentru care am făcut o adresă oficială și am fost plăcut surprins sa vad ca acum apare și locația aceasta. De ce am făcut acest demers ? În primul rând pentru deranjul pe care l-au făcut producătorii acestuia la Vulcan timp de câteva zile. Am considerat că era normal să apărem și noi ca locație de filmare dacă tot am închis strada Traian pentru câteva zile și membri echipei de filmare au fost primiți si susținuți în a-și desfășura activitatea în condiții optime. În al doilea rând, pentru că m-am săturat ca unii să ne ignore. Și în al treilea rând pentru că, la urma-urmei, orice tip de reclamă e bună și astfel lumea afla că existăm”, spune Florin Govor, consilierul vulcănean care a reușit să aducă numele Vulcanului pe situl oficial al acestui apreciat film.