”Centenarul I. D. Sîrbu”, marcat la Biblioteca Județeană

Anul acesta, la 28 iunie, se împlinesc o sută de ani de la nașterea scriitorului Ion Dezideriu Sîrbu, unul dintre cei mai importanți intelectuali care s-au opus regimului totalitar și care a avut până în ultima clipă a vieții o conduită morală demnă.

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, organizează în ziua de 22 mai, ora 13.30, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” din Deva, Sala „Liviu Oros”, un eveniment sub genericul „Centenar I. D. Sîrbu”. Parteneri ai instituției de cultură organizatoare vor fi elevi și cadre didactice de la Colegiul Național Pedagogic ”Regina Maria” Deva, Liceul Sportiv ”Cetate” Deva, Liceul de arte ”Sigismund Toduță” Deva, Liceul Tehnologic ”Grigore Moisil” Deva, Liceul Tehnologic ”Transilvania” Deva, Liceul Tehnologic Energetic ”Dragomir Hurmuzescu” Deva.

Întreaga viață și creație a lui I. D. Sîrbu, profilul său moral de excepție, vor fi expuse în fața publicului participant la manifestare. Ca de obicei, celor aflați în sală le vor fi adresate întrebări din subiectul prezentat, cei care vor oferi răspunsuri corecte fiind răsplătiți cu premii constând în diplome și cărți oferite de Biblioteca Județeană.