Elevi din Petroșani pornesc pe ”drumul apei” de la Uzina de apă de la Jieț

Uzina de apă de la Jieț, una dintre cele mai moderne stații de tratare a apei din România, a devenit nu doar o importantă sursă de apă din componența Apa Serv Valea Jiului, ci și un apreciat areal didactic. În fiecare an, programul de educație ”Școala Altfel” aduce aici elevi ai unor instituții de învățământ preșcolar, primar, gimnazial și liceal, care-și propun să afle, direct de la sursă, care este ”drumul apei” din Valea Jiului, de la captarea din râurile de munte și până la robinetul din casă.

În primele zile ale săptămânii viitoare, pe ”drum apei” vor porni, chiar de la Uzina de apă de la Jieț, preșcolarii de la Grădinița PP3 din Petroșani și elevii de la Colegiul Național ”Carmen Sylva” din Petroșani. Acțiunea, care este cuprinsă și de această dată în cadrul programului ”Școala altfel”, va avea loc timp de 3 zile.

”Ne bucurăm să le fim din nou gazde copiilor și tinerilor care au ales să se informeze, în cadrul acestui util program școlar, cu privire la activitatea desfășurată de noi. Interesul lor pentru modul în care apa este potabilizată și ajunge la consumatori este foarte util și pentru noi, deoarece un cetățean corect informat devine cel mai bun beneficiar al serviciilor noastre”a declarat Cristian Ionică, directorul ASVJ.