Ținutul Pădurenilor inclus în proiectul Romania Student Tour, un program naţional de redescoperire şi promovare a patrimoniului cultural şi natural al României

Ținutul Pădurenilor a fost inclus în proiectul Romania Student Tour – program naţional de redescoperire şi promovare a patrimonului cultural şi natural al României, după cum informează Biroul de presă al Consiliului județean Hunedoara.

În perioada 14 – 17 iunie 2019, sub egida Ministerului Tineretului și Sportului, Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti și Asociația Microregiunea Țara Hațegului -Ținutul Pădurenilor GAL realizează prima etapă de teren, din acest an, a proiectului Romania Student Tour – program naţional de redescoperire şi promovare a patrimonului cultural şi natural al României. Cu acest prilej, sunt programate deplasări în aria geografică a județului Hunedoara, respectiv a Munților Poiana Ruscă, având ca obiective: ansambluri arhitecturale, tradiţiile și obiceiurile din zonă, parcuri şi rezervaţii naturale, situri fosilifere și arheologice.

Romania Student Tour constituie un concept original privind redescoperirea și promovarea patrimoniului cultural și natural al României. O echipă ce renaște an de an, în urma celei mai importante competiții naționale de artă fotografică dedicată în exclusivitate tinerilor, pune în aplicare un trio-dimensional „știință, pasiune, artă”. Succesul remarcabil înregistrat la numeroase evenimente culturale și de tineret în plan intern și internațional a demonstrat, pe deplin, că Romania Student Tour este un produs cultural cu consistență valoroasă și o vizibilitate notabilă. Prin fotografie, ca mediu informațional, prin modalitatea de abordare și prezentare, descoperim la România Student Tour o lume fascinantă, cu o profundă încărcătură emoțională, o Românie reală.

Imaginile rezultate din aceste incursiuni vor sta la baza realizării catalogului foto “Ținutul Pădurenilor – inima de fier a Daciei străbune”, care se doreşte reprezentativ pentru această regiune cu un potenţial deosebit, şi care permite publicului larg să cunoască şi să fie cucerit de resursele locurilor, de natură, oameni, tradiţie, istorie şi de obiectivele sale turistice. Catalogul va fi prezentat la diverse evenimente naţionale şi internaționale.

În urma acestor acţiuni, vor fi organizate la Bucureşti, Deva, Hunedoara, cât şi în alte oraşe din regiunea explorată, prezentări, dezbateri, expoziţii și proiecții video.

Parteneri ai acestui proiect sunt: Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Hunedoara, Asociația Artiștilor Fotografi Hunedoreni, Asociația Alternative Rurale, UNESCO ProNatura, Clubul Studențesc de Artă Fotografică București.