RAUL BĂDĂRĂU – TÂNĂRUL ARBITRU DE NOTA 10 DIN LOTUL AJF HUNEDOARA

Raul Bădărau are doar 19 ani și a început să facă sport de performanță la vârsta de 7 ani, practicând înotul pentru clubul CS Hunedoara, iar acum este arbitru de fotbal în lotul AJF Hunedoara.

Multiplu campion național, multiplu medaliat la natație, realizând chiar și un nou record național la ștafetă, alături de colegii lui de breaslă, la proba 4×50 m liber, performanță reușită când avea doar 16 ani, Raul Bădărău îndrăgește fotbalul și legile sportului rege, avându-l ca mentor pe prof. Petru Spărios.

La numai 14 ani a urmat cursul de formare arbitri organizat de AJF Hunedoara promoția 2014-2015 și a susținut apoi examene de promovare la categoria ”Stagiari” și categoria a II -a. Vreme de 4 ani a arbitrat jocurile juniorilor de categoria C, D și E. La 18 ani obține categoria I de clasificare a arbitrilor, de altfel aceasta fiind categoria maximă pentru această vârstă, debutul lui în Liga IV fiind în 2018, arbitrând partida dintre Șoimul Băița și Retezatul Hațeg.

Cătălin Blîndu , Andrei Fodor, Leopold Herczeg și Raul Bădărău

Anul acesta este cooptat în programul de dezvoltare inițiat de Comisia Centrală a Arbitrilor dedicat arbitrilor din Liga a IV-a, la finalul acestui program, care cuprinde mai multe etape, în urma parcurgerii testelor de promovare va fi definitivată lista arbitrilor care vor avea posibilitatea să fie delegați în viitor la partide din Liga 3. Raul Bădărău, alături de alți trei colegi din lotul arbitrilor hunedoreni, Andrei Fodor, Leopold Herczeg și Cătălin Blîndu, au trecut de etapa 2 din programul de dezvoltare ”Cavalerii Viitorului 3” organizat de Comisia Centrală a Arbitrilor la București, participând la cursurile de perfecționare fizice și teoretice de la Mogosoaia.

Țelul lui este să ajungă arbitru FIFA și să arbitreze chiar o finală de Champions League și, de ce nu, o finală de campionat european sau mondial.