La Straja se fac ultimele pregătiri pentru deschiderea sezonului turistic de iarnă

Chiar dacă zăpada așternută deja la munte nu este la fel de bogată ca, în urmă cu un an, la aceeași dată, prognozele meteo pentru zilele următoare sunt optimiste pentru administratorii stațiunii turistice Straja, care și-au propus să dea, oficial, startul sezonului de iarnă 2019-2020, în data de 6 Decembrie 1989.

În acest sens, se fac deja ultimele pregătiri pentru ca stațiunea să-i poată primi așa cum se cuvine pe primii turiști veniți la schi, în acest sezon, la Straja. Tunurile de zăpadă au fost deja instalate pe principalele pârtii iar probele pentru producerea zăpezii artificiale au fost efectuate cu succes, așa încât, în zilele următoare, va începe și amenajarea pârtiilor de schi.

Potrivit primarului municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, schiorii care vor alege în acest sezon Straja ca destinație de vacanță vor avea la dispoziție nu mai puțin de 30 de kilometri de pârtii în cadrul Domeniului Schiabil din cea mai populară stațiune de pe Valea Jiului. Vom  inaugura anul acesta o nouă pârtie de schi, care depășește 3 kilometri, astfel că punem la dispoziția iubitorilor sporturilor de iarnă, pe domeniul schiabil Straja, peste 30 kilometri de pârtie, indicator care ce ne situează în topul stațiunilor din România. Menționez că toate pârtiile de schi de la Straja sunt deservite de instalații moderne de transport pe cablu, iar unele dispun inclusiv de instalație de nocturnă. Cu o astfel de ”carte de vizită” suntem convinși că, așa cum în sezonul 2019-2020 am atras în medie 3000 de turiști în weekend, odată cu investițiile făcute, credem că adresabilitatea stațiunii va crește semnificativ în acest sezon”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Pentru iubitorii de schi, domeniul schiabil Straja dispune de următoarele pârtii:

  • Cu dificultate ușoară (pentru începători): Constantinescu și Platoul Soarelui;
  • Cu dificultate medie: Constantinescu (varianta), Mutu, Canal, Sf. Gheorghe, Gondola și Straja;

Toate pârtiile de la Straja sunt interconectate, astfel încât, așa cum precizează primarul municipiului Lupeni, la Straja se poate practic schia pe un munte întreg.

Important de reținut este și faptul că tarifele de utilizare ale instalațiilor care deservesc domeniul schiabil Straja sunt păstrate la cota scăzute, acestea fiind printre cele mai mici din stațiunile de iarnă din România.

În plus, ofertele propuse turiștilor de administratorii de pensiuni, moteluri și cabane din zonă, se dovedesc a fi deosebit de atractive, motiv pentru care gradul de ocupare al stațiunii pentru perioada sărbătorilor de iarnă depășește deja 90%, rezervările fiind făcute cu multă vreme înainte.

În opinia primarului municipiului Lupeni, succesul de care se bucură stațiunea turistică Straja se datorează atât bunei relații de parteneriat care s-a creat între investitori, proprietari de capacități de cazare și masă, firmele care oferă servicii conexe și administrația publică locală. ”Investițiile făcute de Primăria și Consiliul local Lupeni au fost dublate de cele ale Consiliului județean Hunedoara (care a investit în modernizarea drumului de acces în stațiune, a rețelelor de canalizare etc.) și de cele ale investitorilor în turism. Reușim tot mai mult să ne încadrăm în nivelul așteptărilor pe care le au turiștii într-o stațiune de top din România și vom acționa pentru a crește permanent gradul de satisfacție al acestora”, a mai spus primarul Lucian Resmeriță.

În opinia acestuia, investițiile publice în stațiunea Straja vor continua, acestea vizând, spre exemplu, introducerea unui sistem modern de alimentare cu apă potabilă, configurarea de noi locuri de parcare și modernizarea celor existente, asigurarea unui serviciu public de Salvamont de cea mai înaltă calificare și dotare tehnică și materială, realizarea pasajului de trecere a schiorilor între pârtiile Constantinescu și Gondolă, peste drumul județean și implementarea proiectului privind joncțiunea cu Domeniul Schiabil de la Pasul Vâlcan. ”Toate aceste proiecte sunt în atenția noastră, și sperăm că, în realizarea lor, ne vom bucura și de sprijinul de care avem nevoie, atât de la Consiliul județean Hunedoara, cât mai ales de la factorii de decizie de la nivel guvernamental, pentru că e vorba despre proiecte care implică investiții pe care doar bugetul local, oricât de mult am vrea, nu le poate susține de unul singur”, arată primarul Lucian Resmeriță.

În rândul altor atuu-ri care vor face din Straja și în acest sezon o destinație deosebit de atractivă, se numără seria de evenimente publice care vor avea loc în Straja, începând din prima zi de la deschiderea oficială a sezonului de iarnă și până în primăvara anului viitor, la închiderea sezonului. Iată deci, suficiente argumente care ne determină să concluzionăm cam așa: ”Poftiți la Straja ! Vă așteaptă aici o aventură de vacanță și o poveste de iarnă pe care nu le veți uita niciodată !” Și asta nu op spunem noi, ci chiar primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță.

Foto: Arhivă