CJH activează Dispeceratul de iarnă pentru Drumurile Județene

Chiar dacă zăpada încă nu a pus probleme mari administratorilor de drumuri, la nivelul Consiliului județean Hunedoara, autoritățile au dispus activarea Dispeceratului județean pentru Drumuri Județene. În acest sens, forul legislativ județean a aprobat și Planul operativ de acțiune pe timpul iernii, în care sunt stabilite modalitățile de supraveghere, intervenție și responsabilitate cu privire la întreținerea corespunzătoare a drumurilor județene în sezonul de iarnă.

Administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram a declarat că începând cu data de 1 decembrie 2019 activitatea de la Dispeceratul pentru Drumuri Județene are asigurat și un serviciu de permanență, unde pot fi anunțate toate problemele apărute în trafic pe această categorie de drumuri. În plus, Avram spune că au fost semnate și noile contracte de deszăpezire, firmele câștigătoare urmând să acționeze pe 6 zone de responsabilitate, după cum urmează:

  • Zona Valea Jiului: unde vor acționa drumarii de la SC Comexim R Lupeni;
  • Zona Hațeg: unde vor acționa drumarii de la SC Drupi Călan;
  • Zona Hunedoara: unde vor acționa drumarii de la SC Trameco Oradea;
  • Zona Orăștie: unde vor acționa drumarii de la SC Trameco Oradea;
  • Zona Deva-Păuliș: unde vor acționa drumarii de la SC Trameco Oradea;
  • Zona Brad: unde vor acționa drumarii de la SC Trameco Oradea.

”Am discutat cu reprezentanții fiecărei firme, care deja și-au preluat sectorul aflat în responsabilitate și le-am cerut să fie pregătiți pentru intervenție, astfel încât iarna și zăpezile să nu ne ia prin surprindere. Eu cred că anul acesta nu vom fi prinși pe nepregătite de zăpadă, iar drumurile județene, chiar și cele aflate în zonele de altitudine și care deservesc stațiunile turistice, vor fi deszăpezite corespunzător. În zilele imediat următoare, vom reactiva și pagina de facebook a Dispeceratului județean pentru drumuri, acolo unde cetățenii ne pot semnala orice fel de problemă, mai ales că aceasta și-a dovedit eficacitatea și în sezonul precedent”, a declarat Costel Avram.

Administratorul public al județului Hunedoara a mai precizat că nu va tolera nici un fel abateri de la Planul operativ de acțiune pe timpul iernii adoptat de Consiliul județean, iar dacă vor fi semnalate probleme la deszăpezire pe drumurile județene, firmele care se ocupă de această activitate vor fi sancționate.

În același timp, acesta amintește că, potrivit unei decizii a Consiliului județean Hunedoara, o serie de drumuri județene vor fi închise circulației rutiere pe timpul iernii.