FOTO, VIDEO| Incendiu PUTERNIC la o locomotivă electrică ce tracta 40 de vagoane tip cisternă. Intervenție de patru ore pentru stingerea flăcărilor

În noaptea de sâmbătă spre duminică, o locomotivă electrică ce tracta un tren format din 40 de vagoane tip cisternă destinate transportului de produse petroliere (fără conținut la momentul incidentului) și o locomotivă Diesel, a lut foc între Merișor și Bănița. Patru ore a durat intervenția, iar mai multe trenuri care tranzitau zona au fost oprite pe traseu până la stingerea incendiului și eliminarea pericolului.

Încidentul a avut loc în data de 26.01.2019, în jurul orei 00:00, pe calea ferata L200 între localitățile Merișor și Bănița unde a izbucnit un incendiu la o locomotivă electrică ce tracta o garnitura tren marfă formată din 1 locomotivă diesel și 40 vagoane tip cisternă destinate transportului de produse petroliere, fără conținut.

Având în vedere situația creată, la nivel ISU Hunedoara a fost activată grupa operativă și din Ordinul Prefectului s-a dispus activarea CJCCI cu reprezentanți din cadrul IJJ, IPJ, Serviciului Poliție Transport Feroviar și Regulator circulație CFR.

La fața locului s-a deplasat pentru coordonarea acțiunilor de intervenție dl. Lt.col. Achim Claudiu, prim adjunct inspector șef. În urma evenimentului a fost afectată o locomotivă electrică Tip EA de 125 tone.

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Petroșani au intervenit cu 2 ofițeri, 20 subofițeri , 4 autospeciale de lucru cu apă și spumă, 2 autosanitare SMURD și 1 echipaj CBRN.

Incendiul a fost lichidat după aproximativ 4 ore, intervenția fiind dificilă, implicând realizarea unui dispozitiv de stingere pe circa 700 metri lineari. În urma evenimentului, a fost restricționat traficul feroviar în zonă, fiind afectate 7 trenuri de marfă și 1 tren călători, staționat în gara din Petroșani – trenul Interregio 1835 cu 30 pasageri.

Prin eforturile pompierilor s-a reușit localizarea și lichidarea incendiului în limitele găsite, evitându-se dezvoltarea și propagarea la vagoanele cisternă precum și pericolul unor explozii. În urma evenimentului nu au fost înregistrate victime.

ziarulunirea.ro