Traseele turistice din Straja sunt închise pe perioada stării de urgență

Serviciul Public Salvamont Straja din cadrul Primăriei municipiului Lupeni informează că, pe perioada stării de urgență generată de pandemia de coronavirus, traseele turistice pedestre, cât și practicarea schi-alpinistului în zona montană aferentă teritoriului administrativ al municipiului Lupeni, sunt declarate închise. De asemenea, măsura este aplicată și pentru alte activități din sfera turismului montan, cum ar fi alpinism, canyoning, ciclism, tracking, hiking, etc.

Șeful Serviciului Salvamont Lupeni, George Resiga spune că aceste măsuri sunt luate, în primul rând, cu titlu de prevenție în vederea eliminării riscurilor de accidente montane, evitându-se astfel o presiune suplimentară asupra sistemului medical, angrenat în mod prioritar în lupta împotriva noului coronavirus. De asemenea, măsurile luate au ca suport legal prevederile Ordonanței Militare nr. 3/2020 dar și ale HG 77 din 2003.

Chiar și așa, George Resiga precizează că activitatea Serviciului Public Salvamont Lupeni rămâne operațională, salvamontiștii având asigurate în stand by, la Centrul operațional din Lupeni, echipe de intervenție pregătite pentru acțiuni în caz de nevoie, iar la baza de Salvamont din Stațiunea Straja este asigurată permanența 24 de ore din 24.