Gene Deitch. Regizorul Mai Multor Pelicule ”Tom And Jerry” A Murit

Gene Deitch, cunoscut ca regizor al mai multor pelicule din seria ”Tom and Jerry” a murit pe neaşteptate la 95 de ani, titrează platforma Daily Express.

Cineastul a încetat din viaţă la Praga, unde locuia din 1959. Cauza morţii sale nu a fost legată de noul coronavirus dar decesul a fost descris drept ”neaşteptat”, fără ca Deitch să fi suferit de vreo afecţiune anterioară.

Deitch a regizat 13 episoade din seria ”Tom şi Jerry” şi mai multe din ”Popeye Marinarul”. Filmul său ”Munro” a fost premiat cu Oscar pentru cel mai bun scurt-metraj de animaţie, în 1960. A mai fost nominalizat pentru acelaşi premiu pentru producţiile “Here’s Nudnik” şi “How to Avoid Friendship”.

Născut la Chicago în 1924, Deitch a ajuns la Praga în 1959 pentru o vizită de 10 zile. În acea perioadă s-a îndrăgostit de cea care i-a fost apoi soţie, Zdenka, şi a rămas în Praga tot restul vieţii.

A regizat ”Tom şi Jerry” din spatele Cortinei de Fier şi a vorbit despre viaţa în Cehoslovacia comunistă în memoriile sale intitulate ”For the Love of Pague”.

Toţi cei trei fii ai săi sunt profesionişti ai graficii de animaţie şi ilustratori.