Cum putea ajunge Ștefan Radu la Jiul Petroșani: ”Dacă nu era el, Fane nu cred că mai juca azi la Lazio”

Cariera lui Ștefan Radu putea lua cu totul alt drum. Fundașul care a scris istorie în tricoul lui Lazio Roma putea ajunge la Jiul Petroșani.

Conducătorii lui Dinamo au vrut să-l împrumute pe Radu la ”mineri”, dar Mircea Rednic s-a opus și i-a oferit mai multe șanse în tricoul ”roș-alb”, astfel că acesta a rămas la Dinamo și, în 2008, a făcut pasul la Lazio Roma.

Liviu Ganea: ”Dacă nu era Rednic, Fane nu cred că juca azi la Lazio”

”Aici este vorba de șansă. Înainte să înceapă campionatul, Ștefan Radu dădea cu pumnii în ușile de la Săftica, conducătorii intenționau să-l împrumute la Jiul și el nu a vrut să se ducă. A venit Mircea Rednic care l-a băgat să joace, a fost norocul lui, a avut încredere în el, dacă nu era Rednic, Fane nu cred că juca, azi, la Lazio.

A fost un mare noroc al lui pe care l-a fructificat. Dacă ar fi acceptat să meargă la Petroșani, cine mai știa de el acum?!”, a spus Liviu Ganea, pentru ProSport.

Ștefan Radu, care a împlinit recent 34 de ani, poate deveni, în acest sezon, fotbalistul cu cele mai multe prezențe în tricoul lui Lazio Roma. Românul are 383 de meciuri pentru formația biancocelestă și este pe locul trei în topul prezențelor all-time, după Giuseppe Wilson (394 de meciuri) și Giuseppe Favalli (401 meciuri).

Sursa digisport.ro