Un transport ilegal de material lemnos, de peste 23 metri cubi, a fost depistat de jandarmii montani

În data de 28 noiembrie 2020, în jurul orei 18.00, jandarmii montani din cadrul Postului Parâng, au depistat pe drumul forestier Voievodu, din munții Șureanu, trei persoane, domiciliate în orașele Petrila și Uricani, care transportau cu un autocamion material lemnos, de esență molid.

„În urma verificărilor efectuate, jandarmii montani au constatat că transportul materialului lemnos se efectua ilegal, conducătorul autocamionului neputând prezenta avizul de însoțire și nici documente din care să reiasă ca materialul lemnos a fost tăiat legal.

Jandarmii montani au solicitat prezența la fața locului a reprezetanților ocolului silvic, precum și reprezentanților Gărzii Forestiere.  În urma măsurătorilor efectuate de aceștia, a rezultat că în autocamion se afla 23.41 m.c. de molid.

Jandarmii montani au întocmit în cauză acte de constatare cu privire la săvârșirea faptelor de furt și tăiere ilegală de material lemnos care au fost înaintate pentru continuarea cercetărilor organelor competente” au declarat reprezentanții IJJ Hunedoara.

Întreaga cantitate de material lemnos și autocamionul utilizat pentru transport au fost ridicate în vederea confiscării.