O terasă din lemn din Lupeni a fost mistuită, azi noapte, de un incendiu

Un incendiu puternic a izbucnit, în noaptea de 9 spre 10 decembrie, la o terasă din lemn din Lupeni. De fapt, este vorba despre terasa cunoscutului restaurant Valahia din Lupeni. Imediat după anunţarea incendiului la 112, în jurul orei 2, la locul indicat de apelant, s-au deplasat 6 echipaje ale Detaşamentului Petroşani şi ale Gărzii Lupeni, alcătuite din 18 pompieri.

Echipele de intervenţie au acţionat cu 3 autospeciale de stingere, o autoscară, o ambulanţă tip B2 şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă.

La momentul sosirii echipajelor la imobilul situat pe Aleea Plopilor din Lupeni, incendiul se manifesta cu violenţă la terasa din lemn, pe un nivel, a unui restaurant cu o suprafaţă de 150 metri patraţi.

Potrivit reprezentanților ISU Hunedoara, arderea a fost atacată din exterior din mai multe puncte fiind evitată propagarea acesteia la întregul restaurant. Operaţiunile de stingere s-au întins pe aproximativ 2 ore.

Incendiul, generat de un scurtcircuit, a distrus structura din lemn a terasei şi mobilierul din lemn aflat în interior.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit sau intoxicat cu fum. Paznicul locaţiei şi două animale de companie, aflați în curtea imobilului, s-au evacuat în timp util.