Apa Serv pune la dispoziția pompierilor harta hidranților din Valea Jiului

Discuțiile care au avut loc în spațiul public cu ceva vreme în urmă, când la apariția unui incendiu în zona centrală a municipiului Petroșani au existat voci care au reclamat defecțiuni ale hidranților din zonă care au îngreunat intervenția pompierilor, a determinat conducerea operatorului de apă și canalizare din Valea Jiului să demareze mai devreme o amplă acțiune de verificare a stării în care se află toți hidranții amplasați în aria de responsabilitate a Apa Serv și în administrarea acesteia. Astfel de verificări se desfășoară, în mod normal, la fiecare perioadă de 6 luni, însă reprezentanții companiei de apă au devansat anul acesta termenul, tocmai ca urmare a problemelor semnalate în urma incendiului de la Petroșani.

Acțiunea s-a derulat în toate localitățile Văii Jiului și, potrivit concluziilor prezentate de ing. Cristian Ionică, directorul general al Apa Serv Valea Jiului, chiar dacă iarna nu a fost una grea ca în alți ani, temperaturile foarte scăzute îndeosebi din primele luni ale acestui an au generat, totuși, o serie de defecțiuni și în ceea ce privește hidranții de apă. ”Aproximativ 20% din totalul hidranților aflați în administrarea noastră au probleme, în sensul că la cei mai mulți dintre aceștia au fost semnalate fisuri, crăpături sau chiar spărturi. Sigur că facem lucrările de reparații și mentenanță, iar acolo unde este cazul, operăm chiar schimbarea hidranților defecți”, a declarat ing. Cristian Ionică, directorul general al Apa Serv.

Acesta a mai arătat că, odată cu aceste operațiuni de verificare și mentenanță a hidranților, specialiștii companiei de apă vor întocmi și o hartă cu amplasamentul acestora, pe care va fi actualizată permanent starea de funcționare a acestora. ”Tot în lumina problemelor semnalate la incendiul din Petroșani, cu toate că în cele din urmă s-a demonstrat că pompierii nu au avut problemele legate de funcționarea hidranților Apa Serv, am decis să întocmim o hartă cu amplasamentul pe care se află toți hidranții administrați de noi, identificați inclusiv prin coordonatele GPS ale acestora. pe această hartă va fi semnalată starea fiecărui hidrant și data ultimei verificări. Această hartă ne va fi utilă și nouă, în activitatea de mentenanță a acestor instalații, dar o vom pune și la dispoziția pompierilor, astfel încât și aceștia să știe, în fiecare moment, unde se află hidranții Apa Serv-ului și care este starea de funcționare a acestora”, a mai precizat ing. Cristian Ionică, directorul general al ASVJ.