Cale nouă de acces pentru vizitatori, la Muzeul Castelul Corvinilor

Persoanele care vizitează Castelul Corvinilor pot acum să ajungă în Curtea Husarilor şi direct din strada Voinii (şoseaua care urcă pe lângă curtea exterioară a obiectivului, spre Zlaşti sau Răcăştie).

Conducerea Muzeului „Castelul Corvinilor” a decis amenajarea acestei noi căi de acces atât pentru a veni în întâmpinarea turiştilor cât şi a persoanelor care participă la evenimente organizate aici, de exemplu la ceremoniile de cununie civilă.

„A fost puţin de lucru pentru a transpune ideea în practică, însă ne-am gândit că asigurarea unei căi suplimentare de acces este foarte utilă. Sunt mulţi turişti pe care unele softuri de navigaţie îi aduc până sus, pe strada Voinii. Ca să nu mai fie nevoiţi să se întoarcă spre accesul asigurat pe strada Castelului, am decis să asigurăm o intrare direct din strada Voinii. Această nouă cale de acces le va fi de folos şi persoanelor care participă la festivităţi sau evenimente organizate în Curtea Husarilor”, spune directorul Muzeului, Sorin Tincu.

Noua intrare/ieşire asigură, în acelaşi timp, şi un traseu pietonal mai scurt spre şi dinspre casa de bilete a Castelului Corvinilor.

Castelul Corvinilor poate fi vizitat, pe perioada de vară, până la 30 septembrie, de marți până duminică între orele 9:00 și 20:00, iar lunea între orele 12:00 și 20:00. Mai mult, începând din acest an, se vizitează întreg ansamblul, constituit din Castelul Corvinilor (sec. XV-XIX) – Casa Breslelor (sec. XVII) și Expoziția de Pre- și Protoistorie, cu un singur bilet.

Prețul unui bilet de acces este de 35 de lei pentru adulți și 7 lei pentru elevi și studenți, iar pentru pensionari este de 17 lei.