Se închide circulația pe DN 68 A în județul Hunedoara, pentru vehiculele mari

Potrivit unui anunț al CNADR, începând cu data de 10 mai 2021, se restricționează circulaţia vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, cu excepția transportului de persoane si animale vii, pe sectorul DN 68A, Margina – Holdea.

”Până acum, acest drum extrem de aglomerat a fost peticit și reparat superficial. Planul este ca, pe cei mai afectați 5,3 km care arată acum ca după bombardament, carosabilul să fie refăcut complet, inclusiv fundația. Vorbim despre refacerea acesteia până la un metru în profunzime cu balast, piatră spartă, geocompozit anti-fisură și 3 straturi de asfalt. Pe alți 5 km pe care nu sunt probleme la fundație se va așterne covor asfaltic. Traficul pe secțiunea respectivă va fi restricționat timp de 2 luni pentru vehiculele mai grele de 7,5 tone. Am luat această măsură pentru a putea implementa un grafic accelerat de lucrări”, a declarat Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor și Infrastructurii.

Măsura va fi valabilă până la 10 iulie 2021 și a fost luată pentru continuarea lucrărilor de reparații la drumul menționat.

Pentru traficul vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, cu excepția transportului de persoane si animale vii, este obligatorie ocolirea.

  • 𝗣𝗲 𝗱𝗶𝗿𝗲𝗰𝘁̦𝗶𝗮 𝗡𝗮̆𝗱𝗹𝗮𝗰 – 𝗕𝘂𝗰𝘂𝗿𝗲𝘀̦𝘁𝗶, 𝗿𝘂𝘁𝗲𝗹𝗲 𝗱𝗲 𝗼𝗰𝗼𝗹𝗶𝗿𝗲 𝘀𝘂𝗻𝘁: A1 Nod Balinț – A6 Lugoj – DN 6 Lugoj – DN 6 Caransebeș – DN 68 Caransebeș – DN 68 Hațeg – DN 66 Hațeg – DN 66 Simeria – A1 Simeria sau A1 Nădlac – A1 Arad – A11 Arad – DN 7 Arad – DN 7 Ilia – A1 Ilia.
  • 𝗣𝗲 𝗱𝗶𝗿𝗲𝗰𝘁̦𝗶𝗮 𝗕𝘂𝗰𝘂𝗿𝗲𝘀̦𝘁𝗶 – 𝗡𝗮̆𝗱𝗹𝗮𝗰, 𝘃𝗮𝗿𝗶𝗮𝗻𝘁𝗮 𝗱𝗲 𝗼𝗰𝗼𝗹𝗶𝗿𝗲 𝗲𝘀𝘁𝗲: A1 Ilia – DN 7 Ilia – DN 7 Arad – A11 Arad – A1 Arad – A1 Nădlac.

Odată cu instituirea restricțiilor de tonaj și devierea traficului greu, lucrările se vor executa pe tot parcursul zilei, iar zonele aflate în șantier vor fi semnalizate cu semafoare și pe parcursul nopții, circulația desfășurându-se alternativ, pe o bandă. Fiind un drum în lucru, pentru autoturisme și vehicule de până la 7,5 tone, se mențin restricțiile de viteză, la 30 km/h.

Potrivit ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, în paralel sunt accelerate procedurile cu finalizarea „găurii” de 13 km din A1, între Margina și Holdea. În acest scop săptamâna viitoare vor fi depuse ofertele în cadrul licitației pentru proiectare și execuție.