Sport, muzică și bună dispoziție, sâmbătă, 2 octombrie, în ”Castelul din Carpați” de la Pasul Vîlcan

Se anunță o atmosferă de excepție sâmbătă, 2 octombrie 2021 în Pasul Vâlcan. Aici se va desfășura cea de-a VIII-a ediție a evenimentului intitulat ”Castelul din Carpați”, prin care autoritățile publice locale și iubitorii de munte din municipiul Vulcan își propun să promoveze zona turistică de la Pasul Vîlcan.

În cadrul acestui eveniment, de la ora 11:00, se va da startul la unul din cel mai tare maraton din Valea Jiului și nu numai. Acesta se va desfășura pe un traseu de 14 km lungime, pe o diferență de nivel ascendentă de 540 de metri. După cum informează organizatorul principal al concruslui, Daniel Hălăstăuan, concurenții vor lua startul de la Cabana Adeona, traseul de alergare fiind: Cabana Adeona – Piatra lui Bălan – Șaua lui Loghin – Șaua Străjii – Stâna Straja – Poiana Narciselor – Stâna de beton – Piatra lui Bălan – Cabana Adeona.

La startul acestei competiții s-au înscris numeroși sportivi, în rândul cărora regăsim și unii dintre cei mai buni alergători montani din România. ”Vulăcneanul Leonard Mitrică, numărul 1 în România, la acest moment, la alergare montană, va fi prezent în acest concurs. În prezent Leonard Mitrica este legitimat la Clubul Steaua, unde ne reprezintă pe noi vulcănenii, cu mare cinste, el fiind în acest moment campion național la competițiile de trail running din România și prezent, în mod constant, la competițiile internaționale de gen. Alături de acesta vor fi alături de noi și Toma Coconea și Avram Iancu, două nume care nu mai au nevoie de nici o altă prezentare, dar și mulți ani sportivi cu rezultate de excepție în alergarea montană, atât la competiții din țară, cât și de peste hotare. Vor fi alături de noi și fetele secției de atletism Jiul Petroșani, precum și numeroși sportivi din toată țara”, spune Daniel Hălăstăuan.

Pentru că evenimentul este dedicat promovării zonei turistice de la Pasul Vîlcan, în ”Castelul din Carpați” va fi prezentă sâmbătă și muzica, antrenul și distracția. Asta deoarece evenimentul sportiv vine la pachet cu un spectacol în care vor concerta, printre alții, folkistul Florin Paul Camen, DJ John, DJ Alin, DJ Moz, pe scena în aer liber de la Pasul Vîlcan vor urca, de asemenea actorii Mihai Sima și Andrada Dobre, dar și alți invitați surpriză.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului local al municipiului Vulcan, iar participarea este gratuită. Primarul Cristian Merișanu spune că, pentru a facilita accesul în munte pentru toți cei care doresc să se bucure de un eveniment sportiv și artistic de excepție, telegondola va funcționa gratuit sâmbătă, 2 octombrie. ”Un concurs de alergare montană de mare anvergură, dar și un festival cu muzica și voie bună în aer liber, cu mâncare tradițională și cu invitați de excepție vor face Pasul Vâlcan să vibreze. Vă așteptăm sa alergați, sau să susțineți alergătorii care se vor alinia la startul competiției “Castelul din Carpati” ediția a VIII-a, în Pasul Vâlcan și să vă bucurați de o sărbătoare pe cinste în acest loc atât de frumos din municipiul nostru. Avem încă o dată șansa să arătăm, împreună, că ne pasă și punem toți umărul la promovarea zonei noastre, să suntem uniți pentru Vulcan. Vă aștept în ”Castelul din Carpați” de la Pasul Vîlcan !”, a declarat Cristian Merișanu, primarul municipiului Vulcan.