Revine PARADA MILITARĂ de 1 decembrie la Alba Iulia: Aproximativ 300 de militari, avioane, elicoptere și în funcție de situația epidemiologică, tehnică de luptă

În cursul unei conferințe de presă, reprezentantul Diviziei 4 Infanterie ”Gemina”, a făcut public modul în care se vor desfăşura ceremoniile militare dedicate sărbătoririi Zilei Naţionale a României la Alba Iulia.

Astfel, vor participa la defilare un număr de aproximativ 300 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale și Ministerul Afacerilor Interne, cu mențiunea că aceștia vor participa la atât la manifestările din 30 noiembrie cât și la parada de 1 decembrie.

Dacă la 1 decembrie vremea va fi favorabilă, cerul de deasupra oraşului va fi brăzdat de elicoptere IAR 330 Puma şi avioane Mig 21 Lancer de la Baza 71 Aeriană „General Emanuel Ionescu” Cîmpia Turzii. În funcție de situația epidemiologică se are în vedere creșterea efectivelor și participarea unor mijloace de tehnică de luptă. Ultimele detalii vor fi puse la punct în cursul zilei de miercuri.

Administraţia Prezidenţială va trimite la Alba Iulia un consilier de stat, cel mai probabil fostul ministru de Interne, Constantin Dudu Ionescu.

Parada militară va fi precedată, de la ora 15.00, de un ceremonial de depunere de coroane şi jerbe de flori la Monumentul Unirii. Anterior, de la ora 11.00 este programată primirea soliilor din Cetăţile de Scaun la Sala Unirii, iar începând cu ora 12.00 se va desfăşura slujba de Te Deum la Catedrala Ortodoxă.

Sursa – ziarulunirea.ro