Ziua Națională a României sărbătorită și în județul Hunedoara

Militari ai gărzii de onoare din cadrul unităților militare ale Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Afacerilor Interne au defilat, cu prilejul Zilei Naționale a României, în centrul municipiului Deva, acolo unde au avut loc, potrivit tradiției, ceremoniile dedicate aniversării Zilei Naționale a României.

Sute de oameni au venit pentru a asista la paradă și la ceremonii, dar și pentru a asculta discursurile reprezentanților principalelor instituții ale autorităților locale și județene. În alocuțiunea sa, prefectul județului Hunedoara a arătat că misiunea noastră ca popor este să respectăm țara care ni s-a dat și să o facem mai bună, să creăm modele pentru copiii noștri, să le oferim exemple demne de urmat! ”Noi toți, care astăzi suntem aici pentru a sărbători Ziua Națională, suntem datori să avem grijă de sănătatea, educația și de posibilitățile pe care le oferim copiilor și tinerilor de acum, pentru ca ei să poată deveni românii care contribuie la dezvoltarea României”, a spus prefectul Petru Călin Marian.

La rândul său, Președintele Consiliului județean Hunedoara, Laurențiu Nistor a arătat, în discurusl rostit cu prilejul acestui eveniment că Reîntregirea de la 1918 este un dar pe care îl primim din generație în generație și pe care trebui să-l prețuim. ”Istoria ne demonstrează că, în momentele dificile, românii nu și-au pierdut niciodată credința sau curajul. Ca și bravii noștri înaintași, prin faptele noastre, trebuie să facem tot ce stă în puterea și priceperea noastră pentru a ne ridica la nivelul sacrificiului lor. Să fim toleranți, să fim uniți și să fim solidari! Ziua de 1 Decembrie este și o zi a bucuriei, a speranței, este ziua în care privim cu speranță spre viitor. Este ziua în care reînnoim angajamentul nostru de a lăsa urmașilor noștri o țară primitoare în care drepturile și libertățile să fie respectate cu sfințenie, iar grija pentru oameni să fie mai presus de orice”, a spus Laurențiu Nistor, președintele CJH.

Alături de cei doi lideri ai administrației județene, la ceremoniile de la Deva, dedicate Zilei Naționale a României au mai participat: Florin Oancea – primarul municipiului Deva, administratorul public al județului Hunedoara – Costel Avram, senatorul Vetuța Stănescu ș.a.

În județul Hunedoara, emoționante ceremonii publice dedicate Zilei Naționale a României au mai avut loc în municipiul Hunedoara dar și la Brad, în Pantheonul moților de la Țebea și în alte localități hunedorene.