”Crinul de piatră” înflorește din nou la Petroșani

Izvorât din talentul și pasiunea pentru muzică și folclor a tinerilor artiști din cadrul Asociației Culturale ”Lirica” din Petroșani și din ambiția remarcabililor profesori Jana și Tiberiu Coconeț de a aduce în atenția publicului din Valea Jiului, an de an, tineri artiști în cadrul unui eveniment artistic de excepție, Festivalul ”Crinul de piatră” a ajuns în acest an în fața seriei de spectacole ce marchează a patra sa ediție.

Evenimentul va avea loc la finalul acestei săptămâni, mai exact în zilele de 11 și 12 decembrie 2021, în două zile de spectacol-maraton, între orele 10 și 16, la Sala de Marmură a Primăriei municipiului Petroșani. Aici vor evolua, în fața unui juriu competent și a publicului invitat să se bucure gratuit de acest eveniment artistic zeci de artiști, din Valea Jiului dar și din alte zone ale țării și chiar de dincolo de granițele acesteia, care-și vor disputa deja recunoscutul și apreciatul trofeu artistic ”Crinul de piatră”.

Potrivit prof. Tiberiu Coconeț acest festival face parte din programul educațional ”Cultura la superlativ” derulat de Asociația culturală ”Lirica” în parteneriat cu Clubul copiilor și elevilor, dar și cu Primăria și Consiliul local al municipiului Petroșani. ”Acest festival are drept scop promovarea calităților vocale, interpretative, artistice și creativ-muzicale ale tuturor artiștilor care urcă pe scenă și, în același timp, își propune să creeze o punte de legătură între artiștii din Valea Jiului, din România și din străinătate”, spune prof. Tiberiu Coconeț.

Mai mult, având în vedere că această competiție artistică se bucură și de atenția unui juriu format din oameni cu certe valențe în domeniul artei spectacolului, de la prof. Tiberiu Coconeț, fiica acestuia, prof. Gabriele Coconeț și nepotul Tudor Sima (prezent anul acesta în festival în calitate de membru consultativ al juriului copiilor) și până la apreciații promotori ai cântecului popular românesc Lili Lascău, Andreea Silochi, Rodica Popa Comăniciu, Maria Cioica, Iuliana Petra sau Mircea Petruț și încheind cu apreciatul actor Mihai Sima, Festivalul ”Crinul de piatră” constituie și un exigent examen artistic al tinerilor aspiranți la statutul de artiști, înscriși în număr mare la toate categoriile de concurs.

Dincolo însă de latura sa competițională, Festivalul ”Crinul de piatră” constituie și un veritabil spectacol artistic în care, pe lângă tineri interpreți de muzică populară, ușoară sau instrumentală, publicul îi poate urmări, în recital, pe remarcabilii artiști invitați să concerteze la ediția din acest an: Rodica Popa Comăniciu, Andreea Silochi, Tudor Sima, Andrada Cinazan, Anca Rotaru, Larisa Banciu, Andrei Ititesc, Cristian Sabău, Alexandru Dragotesc, Mugur Androne, Andreea Ititesc și Maria Cealnîc (deținătoarea trofeului ediției precedente a festivalului).

Organizatorii, Jana și Tiberiu Coconeț vă invită să vă oferiți câteva ore pentru a fi alături de artiștii care fac posibilă minunea înfloririi, deja pentru a patra oară în Valea Jiului, a ”Crinului de piatră”, pentru a vă bucura de recitalurile invitaților și pentru a-i susține și încuraja pe tinerii artiști care vor evolua în cadrul acestui festival. Fiți bineveniți !