Intervenții pentru deszăpezire pe drumurile județene

Primul episod de iarnă, cu cod galben de polei și zăpadă a fost, anul acesta, unul care i-a găsit pregătiți pe drumarii care asigură deszăpezirea și întreținerea drumurilor județene.

Potrivit unei informări a Dispeceratului Drumuri Județene din subordinea Consiliului județean Hunedoara, în cursul nopții de 7/8 decembrie dar și în această dimineață, utilajele de deszăpezire și întreținere a drumurilor județene au acționat pe mai multe sectoare pentru a asigura siguranța traficului.

Cele mai multe intervenții au fost necesare în Valea Jiului, în zona Hațeg, în zona Brad, în zona Orăștie-Geoagiu, în Ținutul Pădurenilor, în localitățile situate la altitudine în centrul județului și pe drumul spre cetățile dacice din Munții Orăștiei.

Drumarii au reușit să acționeze eficient, astfel încât chiar dacă pe unele sectoare de drumuri județene s-a circulat în condiții de iarnă, nu au fost semnalate probleme în trafic.

Reprezentanții Consiliului județean Hunedoara spun că activitatea de deszăpezire a drumurilor județene a fost atent organizată pentru această iarnă, iar firmele care asigură aceste servicii au în dotare atât utilajele necesare și materialele antiderapante în stocuri suficiente, precum și personalul necesar intervențiilor specifice în sezonul de iarnă. De asemenea, CJH informează că monitorizează atent activitatea drumarilor, dar în același timp invită și participanții la trafic să semnaleze orice probleme întâlnite pe drumurile județene. În acest scop, șoferii au la dispoziție un număr de telefon disponibil 24 de ore din 24 la Dispeceratul Drumuri județene: 0737-553.971 dar și pagina de facebook. De asemenea, pe pagina web a Consiliului județean sunt afișate informații de contact ale operatorilor care acționează pe fiecare zonă de responsabilitate pentru deszăpezire și întreținere a drumurilor județene pe timpul iernii.