Ineditul ”Calendar al mireselor San Montan” îndeplinește visul lui Tudor Nicolau de a fi prezent la Jocurile Mondiale de Iarnă ”Special Olympics”

Tudor Cristian Nicolau este fără îndoială un copil special. Are 17 ani, locuiește în Vulcan și este elev la Colegiul Economic Hermes din Petroșani. Ambițios, curajos și pasionat de tot ceea ce înseamnă sportul și aventura, Tudor urcă cu siguranță în topul tinerilor de excepție ai Văii Jiului, anul acesta el fiind desemnat să reprezinte Valea Jiului și România la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics din Kazan, Rusia, din ianuarie 2022. În echipa de 24 de sportivi speciali a României, Tudor va evolua în competiția de schi alpin. Pentru asta, în ultimele luni, Tudor s-a pregătit intens, din toate punctele de vedere, bucurându-se de sprijinul necondiționat al mamei sale, Lucia Botici.

Pentru ca Tudor Nicolau și mama sa să poată ajunge în Kazan (Rusia), la Jocurile Mondiale ”Special Olympics”, e nevoie însă de un efort comun al tuturor celor dispuși să sprijine financiar familia în această misiune. În rândul celor care și-au asumat acest lucru se numără și voluntarii Asociației ”San Montan” din orașul Petrila, oameni dedicați și implicați în susținerea sportului și actelor de caritate. Cum pandemia a pus stavilă unora din proiectele prevăzute inițial pentru acest scop, Erica Șanta, președintele Asociației ”San Montan” a fost nevoită să caute alte soluții prin care, împreună cu toți cei care subscriu proiectelor acestei active organizații din Valea Jiului, să poată contribui la proiectul olimpicului special din Valea Jiului, Tudor Nicolau.

Așa s-a născut un proiect, pe cât de inedit și curajos, pe atât de frumos, elegant și absolut special: ”Calendarul mireselor San Montan”. Inspirat probabil dintr-o celebră producție hollywoodiană, dar mai ales de dorința unor minunate doamne din comunitatea Petroșaniului și Petrilei de a atrage atenția într-un mod cu totul și cu totul special asupra acestui caz care necesită implicarea și sprijinul oamenilor, calendarul mireselor San Montan a devenit un proiect care a generat nu doar umanitate, ci și o sinceră admirație.

Aprecierile vin față de opt curajoase doamne care, deși trecute de ”prima tinerețe” (toate având deja experiența căsniciei și fiind mame), au decis să îmbrace rochia de mireasă pentru o ședință foto cu adevărat ”de calendar”, ca să nu spunem chiar ”de expoziție”, realizată de fotograful Gabriel Hotea. Astfel, Erika Șanta, Claudia Șponor, Cristina Dadu, Yvonne Sîmzian, Gabriela Misaroș, Maria Magdalena Irsai, Lăcrămioara Bădiță și Domnica Ahrițculesei au reușit să impresioneze nu doar camera foto, ci pe toți cei care au putut viziona imaginile ”mireselor San Montan” grație rețelelor de socializare și mass-media, prin eleganță, rafinament, stil și șarm, arătând că vârsta nu este decât un amănunt nesemnificativ în fața oamenilor fericiți, mai ales atunci când slujesc unui gest de noblețe și caritate. Frumoasele doamne au pus astfel într-o lumină de valoare absolută nu doar elegantele ținute vestimentare și accesorii oferite de Robert Dougherty sau mirifica locație ”La Lac Maleia” din orașul Petrila pusă la dispoziție de Haralambie Vochițoiu pentru ședința foto, ci și cel mai inspirat, frumos și util calendar al anului 2022.

Întregul proiect a fost unul care a presupus emoție, curaj, ambiție și solidaritate, adică exact acele caracteristici care definesc și drumul spre succes al lui Tudor Nicolau. „A fost foarte emoționat pentru fiecare dintre noi, mai ales pentru câteva dintre noi care nu am fost mirese. Dincolo însă de această experiență deosebită care ne-a emoționat, ne bucurăm că am reușit să ducem la bun sfârșit o parte importantă din proiectul cu care vrem să-l ajutăm pe Tudor să ajungă la Jocurile Mondiale Special Olympics. Noi suntem 8 femei, doamne și mămici, care ne-am pus în pielea părintelui care luptă ca acest copil să obțină mai mult decât limitele la care-l constrânge boala lui. Și atunci am înțeles că, pentru a face cu adevărat acest lucru, trebuie să ne depășim noi înșine anumite limite și exact asta am făcut”, spune Erika Șanta, președintele Asociației San Montan.

Cu ajutorul Tipografiei Diacostampet Petroșani, instantaneele frumoaselor mirese speciale au fost imprimate în ”Calendarul Mireselor San Montan 2022” care devine astfel nu doar un impresionant album de colecție cu doamne de excepție, ci și un tichet de sprijin pentru Tudor Nicolau, fiecare calendar vândut aducând mai aproape șansa acestuia de a putea onora invitația organizatorilor Jocurilor Mondiale ”Special Olimpycs” din Rusia de a fi unul din reprezentanții României la această competiție de anvergură. Prețul unui exemplar al acestui calendar atât de special este de 50 lei iar cei care doresc să-l achiziționeze o pot face fie direct, de la magazinul Nutri-San Emacs din Petroșani sau on-line, prin plata acestei sume în contul Asociației San Montan Petrila, RO51RNCB0165131417960001  deschis la BCR Petroșani.

Felicitări, San Montan !
Felicitări, doamnelor !
Curaj, ambiție și succes, Tudor !

Fotografii de Gabriel Hotea.
Mai multe fotografii cu ”Miresele San Montan” puteți vedea pe pagina de Internet a fotografului Gabriel Hotea.