Primăria Uricani aduce sărbători cu bucurie pentru uricăneni

Orașul Uricani îmbracă, an după an, haine de sărbătoare în luna decembrie, iar acest lucru se întâmplă din dorința autorităților locale de a le conferi oamenilor bucuria specifică sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou. Pentru a face posibil acest lucru, Primăria orașului Uricani nu s-a zgârcit niciodată, primarul Dănuț Buhăescu considerând că un efort financiar câteva zeci de mii de lei sau chiar de sute de mii de lei este unul care merită, având în vedere bucuria pe care iluminatul ornamental o oferă oamenilor.

Și pentru acest an, Primăria și Consiliul local al orașului Uricani au alocat fondurile necesare pentru achiziționarea de noi ornamente și instalații electrice specifice pentru decorarea zonelor publice din orașul Uricani. În principal au fost vizate parcurile din oraș, îndeosebi Parcul Europa, care s-a transformat, de sărbători, într-unul cu adevărat de basm, fiind considerat printre cele mai frumoase locuri de acest fel din Valea Jiului. ”Am alocat și în acest an banii necesari pentru achiziționarea de ghirlande și decorațiuni luminoase care au fost montate pe cele două bulevarde principale ale orașului și în parcul central. Aici, avem și anul acesta un frumos pom de Crăciun, împodobit cu instalații noi-nouțe. Sigur că o parte din componentele iluminatului festiv le avem din anii trecuți, însă cea mai mare parte sunt noi și, îndeosebi, sunt foarte frumoase”, spune primarul Dănuț Buhăescu.

Acesta spune că, personal, și-ar fi dorit ca iluminatul ornamental să fie extins în cât mai multe cartiere ale orașului și chiar în zona centrală a localităților componente. Din păcate, primarul Buhăescu spune că nu a putut pune în operă un astfel de proiect, cu toată că din punct de vedere financiar exista o astfel de posibilitate, din cauza faptul că în anii precedenți a avut o serie de probleme pe marginea acestui subiect cu inspectorii Curții de Conturi. ”Ne-au reproșat cei de la Curtea de Conturi, în urmă cu câțiva ani, pentru că am extins iluminatul ornamental de sărbători pe strada Teilor, Progresului, Brazi, Ghiocelului ș.a. și chiar au vrut să ne impute banii cheltuiți pentru acest lucru, motivând că nu mai există alte localități care să aibă iluminat festiv și pe străzile din cartierele mărginașe sau că Uricaniul are mai multe instalații de iluminat ornamental decât Petroșaniul. De aceea, în ultimii ani am fost nevoiți să ne limităm la acest capitol doar la principale zone din centrul orașului Uricani dar avem satisfacția că iluminatul festiv este, acolo unde este, unul deosebit de frumos, apreciat de cetățeni”, spune primarul Dănuț Buhăescu.

Pentru că sărbătorile de iarnă sunt ale întregii comunități, dar mai ales pornind de ideea că Moș Crăciun trebuie să vină cu cadouri pentru toți copiii, administrația locală de la Uricani a pregătit, pentru acest an, o surpriză frumoasă de care se vor bucura toți copiii care urmează o formă de educație. ”Știți că, de regulă, ofeream pachete cu cadouri copiilor la diversele spectacole de sfârșit de an, colindătorilor care veneau la Primărie și celor de la ajutorul social. Pentru acest an, am abordat altfel această acțiune, în dorința de a putea oferi tuturor copiilor din orașul Uricani cadouri de Crăciun. Într-un parteneriat cu toate unitățile de învățământ, de la grădinițe, școli primare, școli gimnaziale, școli profesionale și liceu, toți copiii cuprinși în sistemul educațional din orașul Uricani vor primi, anul acesta,m pachete cu cadouri. Mai mult, având în vedere că ne-am dorit să le oferim copiilor și un cadou pe care să-l țină minte dar și unul care să le fie util, pe lângă obișnuitele dulciuri, pachetele de Moș Crăciun vor conține și cărți potrivite vârstei. În acest scop, am încheiat un contract cu Editura Litera, care este o editură cunoscută și apreciată în România, îndeosebi pentru editarea de carte școlară și avem asigurate astfel cărți pentru toți copiii din Uricani”, mai spune primarul Dănuț Buhăescu.

Cu un iluminat ornamental de sărbători bogat și elegant, cu cadouri pregătite pentru toți copiii din oraș, dar și cu alte surprize pe care administrația locală le-a pregătit pentru finalul anului uricănenilor, aceștia se vor putea bucura de sărbători cu adevărat fericite.