Daruri pentru mari și mici din ”Atelierul lui Moș Crăciun” de la Biblioteca județeană din Deva

A fost forfotă mare, în aceste zile, în curtea Bibliotecii județene ”Ovid Denșușianu” din municipiul Deva unde, în așteptarea sărbătorii nașterii Domnului, copii, părinți și bunici, împreună cu angajații instituției dar și cu oaspeți de la Consiliul județean au participat împreună la activitățile cuprinse în cadrul proiectului intitulat ”Atelierul lui Moș Crăciun”.

Organizat de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și în parteneriat cu Colegiul Național „Decebal” Deva, evenimentul a adus pentru prietenii bibliotecii, surprize dintre cele mai plăcute. Bucuria acestei minunate sărbători creștine am vrut s-o împărtășim în primul rând cu cei care, în aceste zile, ne vor trece pragul. Desigur, copiii sunt cei care se bucură cel mai mult în aceste zile, ei îl așteaptă pe Moș Crăciun și s-au pregătit să-l întâmpine așa cum se cuvine”, spune Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii județene.

Pentru că este vremea darurilor, a cadourilor pe care le oferim din tot sufletul celor dragi, așa au făcut și preșcolarii și elevii Colegiului Național „Decebal” din Deva (de la clasa pregătitoare și până la clasa a-VI-a) care, în perioada 20-22 decembrie, au amenajat în curtea Bibliotecii Județene un frumos și original spațiu expozițional transformat într-un veritabil „Atelier al lui Moș Crăciun”. Expoziție cu vânzare unde sunt expuse obiecte confecționate de acești copii mai poate fi vizitată și în zilele următoare, premergătoare sărbătorii Crăciunului.

La inaugurarea expoziției au fost prezenți și consilieri județeni, dar și Costel Avram, administratorul public în cadrul Consiliului Județean Hunedoara, și prof. Florin Ilieș, directorul Colegiului Național „Decebal”. Aceștia au fost plăcut impresionați de această originală etalare a talentului copiilor și au avut numai cuvinte de laudă și apreciere la adresa acestei activități. ”Am vizitat cu deosebită plăcere ingeniosul Atelier al lui Mos Crăciun, organizat în curtea Bibliotecii Județene. Este demn de întreaga admirație talentul cu care micii ,,artizani” au creat un adevărat univers al podoabelor de Crăciun, măiestria cu care și-au pus în valoare imaginația și îndemânarea. Ceea ce a rezultat este o minunată suită de obiecte frumoase care ne aduc mai aproape farmecul Crăciunului. Felicit din suflet acești mici artiști!”, a declarat Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara.

Potrivit organizatorilor, expoziția s-a bucurat, așa cum era de așteptat, de un foarte mare succes, vizitatori de toate vârstele fiind fascinați de frumusețea, originalitatea și măiestria cu care copiii au realizat, cu mâinile lor, podoabe pentru pomul de Crăciun. Globuri, brăduți, oameni de zăpadă, îngerași, obiecte decorative din hârtie, din lemn, din material textil, toate au reușit să creeze un minunat tablou sărbătoresc. ”Talentul artistic al copiilor este demn de întreaga noastră admirație, ingeniozitatea și bunul gust au fost principalele trăsături ale sutelor de obiecte pe care le-am putut admira. Numeroșii vizitatori au cumpărat foarte multe astfel de obiecte pe care le vor așeza în bradul de Crăciun și își vor aminti de minunata surpriză pe care copiii, reuniți în „Atelierul lui Moș Crăciun”, au reușit să ne-o facă. Micii creatori, micii artiști de la Colegiul Național „Decebal” din Deva , au reușit să ne aducă un strop de bucurie în aceste zile binecuvântate în care așteptăm și noi venirea lui Moș Crăciun”, a mai spus Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii județene.