Exces de zel al polițiștilor pe un drum județean în șantier

Sectorul de drum județean Șoimuș-Bălata (DJ761) se află în șantier, acesta făcând parte din Culoarul Trafic Mureș Nord, proiect amplu de modernizare finanțat din fonduri europene.

În prezent, această porțiune este traversată cu dificultate având în vedere lucrările care se execută, șoferii fiind nevoiți să circule inclusiv pe contrasens. De marcaje rutiere nu poate fi vorba, covorul de asfalt nefiind încă turnat, vremea fiind și acum nefavorabilă. Cu toate acestea, mai mulți șoferi au reclamat excesul de zel al polițiștilor care au acționat zilele trecute.

„Foarte multe reclamații au sosit la noi, mai precis la președintele Laurențiu Nistor, cum că cei de la Poliția Rutieră au ridicat mai multe permise de conducere pentru că șoferii ar fi circulat pe contrasens. Este anormal ceea ce fac aici polițiștii. Ei stau la pândă să vadă dacă greșesc șoferii. Dar, acolo, la Bălata se lucrează la reabilitarea drumului județean, este un proiect important și e normal ca, atâta timp cât sunt lucrări, să se circule cum se poate. Și polițiștii, dacă sunt cu mașina personală, tot așa ar face. Ei au abuzat de funcțiile lor și nu e normal. De aceea, cred că inspectorul șef al IPJ Hunedoara trebuie să intervină și oamenii lui să nu mai amendeze șoferii care circulă pe acolo. Nu e normal ceea ce fac ei. Suntem oameni, să înțe­legem că este o lucrare importantă, nu se poate zbura pur și simplu. Consider că este un abuz al polițiștilor în acest caz”, a declarat Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara.

Culoarul Trafic Mureș Nord cuprinde peste 65 km de sectoare de drumuri  județene de la Ilia până la Geoagiu.