Planuri noi pentru Palatul Administrativ din Deva

Începute în urmă cu peste 25 de ani, lucrările de construcție la cea mai înaltă clădire din Deva au fost sistate în 2007. Acum, administrația județeană face demersuri pentru ca acest imobil să devină funcțional.

Palatul Administrativ este un proiect la care s-au angajat Consiliul Județean Hunedoara, Primăria Municipiului Deva, Instituția Prefectului Județul Hunedoara și Direcția de Statistică. Între timp, Primăria Deva și-a trecut în proprietate exclusivă Corpul C, celelalte corpuri rămânând în proprietate comună a celor trei entități rămase „în horă”.

În urma unei hotărâri adoptate ieri, împreună cu Instituția Prefectului și Direcția Județeană de Statistică, Consiliul Județean Hunedoara va semna un protocol de dezmembrare și de stabilire a dreptului de proprietate, în vederea accesării de fonduri prin Programul Național de Redresare și Reziliență pentru continuarea lucrărilor la întregul ansamblu.

Potrivit documentului, corpul E (turn cu 13 etaje) în suprafață totală de 8.491,75 mp va rămâne în proprietate comună a beneficiarilor: Consiliul Județean Hunedoara – 59,77%, Instituția Prefectului – 25,46% și Direcția de Statistică – 14,77%. În același timp, corpurile B (2.572,46 mp), A și D (fundație) ale imobilului vor trece în proprietatea exclusivă a CJ Hunedoara și vor deveni sediu al Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva.