Sâmbătă, 26 martie, în Parâng se ”Pedalează pe zăpadă”

Stațiune turistică recunoscută pentru calitatea zăpezii și frumusețea pârtiilor sale, Parângul este pe timp de iarnă un rai al schiorilor care se transformă, în perioada de vară, într-un paradis al bike-erilor, pentru că și traseele de mountain-bike de aici sunt unele dintre cele mai frumoase de acest fel din România.

Cum, finalul lunii martie marchează de obicei o trecere de la turismul de iarnă la cel de vară, Asociațiiile de promovare a turismului montan din zona Parâng, Trail Bike Petroșani și San Montan Petrila, împreună cu Cabana ”La Răzvan” și magazinul de produse naturiste ”Nutri San”, organizează deja de câțiva ani o inedită competiție sportivă destinată pasionaților de ciclism și zăpadă. Sub denumirea „Pedalează pe zăpadă”, aceasta își propune să-i adune laolaltă pe toți cei pasionați deopotrivă de biciclete și zăpadă, pentru ediția a IV-a a unui concurs în care adrenalina și distracția sunt principalele ingrediente.

Evenimentul sportiv va avea loc sâmbătă 26 martie 2022, începând cu ora 11:00 și se va desfășura pe două categorii de întreceri MTB, respectiv:

  • proba de traseu – pe o distanță de 5 km (cu start la ora 11:00);
  • proba de slalom 100 m, prin eliminare (cu start la ora 13:30).

Startul se va da din fața Cabanei ”La Răzvan”, unde se pot face și înscrierile în ziua competiției, până la ora de start, tot acolo urmând să aibă loc și festivitatea de premiere.

Organizatorii precizează că participarea este gratuită pentru toți cei care doresc, cu condiția de a avea vârsta de cel puțin 12 ani și de a-și asigura echipamentul de protecție (care este obligatori). Înscrierile pentru concurs se pot face și online dar validarea înscrierii se face exclusiv la fața locului pe baza CI și în urma semnării declarației pe proprie răspundere privind asumarea regulamentului de concurs.