Al doilea caz de variola maimuței, identificat în România. Anunțul Ministerului Sănătății

Ministerul Sănătății a anunțat faptul că un nou caz de variola maimuței a fost identificat în România, fiind vorba despre un bărbat de 32 de ani.Bărbatul s-a prezentat la o clinică medicală din București săptămâna trecută iar investigațiile de laborator au confirmat astăzi că pacientul este infectat cu variola maimuței. „Starea bărbatului este bună și acesta va rămâne în izolare. A fost declanșată ancheta epidemiologică pentru stabilirea contacților direcți”, anunță ministerul Sănătății.

Primul caz de variola maimuței a fost anunțat de ministerul Sănătății marți, la un bărbat în vârstă de 26 de ani din București. Boala a debutat în urmă cu 4 zile, iar pacientul s-a prezentat la spital în cursul nopții precedente. Starea bărbatului este bună. Pacientul primește tratament simptomatic și se află în izolare. Se pare că bărbatul s-a infectat de la o persoană apropiată care a călătorit în ultima perioadă în mai multe țări din Europa, unde există numeroase cazuri de infecție cu variola maimuței.

Variola maimuţei nu se răspândeşte cu uşurinţă între persoane şi necesită un contact apropiat. Virusul intră în organism prin pielea sau mucoasele lezate, tractul respirator, ochi, nas sau gură şi prin fluide corporale.

Principalul mod în care poate fi răspândit este în timpul contactului fizic apropiat şi prelungit cu o persoană care are variola maimuţei.

Sursa – ziarulunirea.ro